Tenismenul Marius Copil (locul 176 in clasamentul mondial) a castigat, duminica, meciul cu americanul Bjorn Fratangelo (pozitia 99 ATP), scor 6-3, 6-4, in semifinalele turneului challenger de la Surbiton (Marea Britanie), disputat pe iarba si dotat cu premii totale de 42.500 euro, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a durat o ora si cinci minute si a fost controlata de catre roman. Copil a servit 9 asi si a comis doua duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost 55%. Marius nu a cedat decat doua puncte cu prima minge si nu si-a pierdut niciodata serviciul. Cate un break pe set i-a fost suficient lui Copil pentru a inchide meciul.

Copil vine din calificari si l-a eliminat in optimi pe principalul favorit la castigarea trofeului, britanicul Daniel Evans (locul 93 ATP), scor 6-4, 6-2.

Pentru accederea in turul urmator al competitiei pe iarba, romanul si-a asigurat 48 de puncte in ierarhia ATP si un cec in valoare de 3.600 de euro.

In finala turneului de la Surbiton, Copil il va intalni pe Yen-hsun Lu (Taipei, locul 97 ATP). Meciul va avea loc tot duminica, de la ora 18.00 (ora Romaniei).

Lu (32 de ani) a fost cotat cu a treia sansa la castigarea trofeului si a avut rezultate bune de-a lungul anilor pe iarba. Saptamana trecuta, Yen-hsun Lu a ajuns pana in finala turneului challenger de la Manchester, disputat pe aceeasi suprafata.

Marius Copil (25 de ani) are un bilant pozitiv pe suprafetele de iarba, de-a lungul carierei, 16 victorii si 10 infrangeri. Cea mai buna performanta a fost un sfert de finala la Hertogenbosch (Olanda), turneu de categorie ATP 250, in 2015.