Sorana Cirstea (locul 98 in ierarhia WTA) a castigat, sambata, meciul cu rusoaica Valentyna Ivakhnenko (266 WTA), scor 6-3, 6-0, in primul tur al calificarilor pentru turneul de tenis de la Mallorca, in timp ce Ana Bogdan (148 WTA) a trecut de iberica Cavalle-Reimers Ivonne (595 WTA), scor 6-1, 6-2, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sorana Cirstea (26 de ani), a doua favorita pe tabloul calificarilor din Mallorca, nu i-a oferit nicio sansa adversarei clasate mai slab cu 164 de locuri. De la 4-3 in primul set, romanca nu i-a mai lasat niciun game rusoaicei Ivakhenko, avand o serie formidabila de 8 game-uri la rand. Meciul a durat o ora si opt minute, iar Sorana nu si-a pierdut niciodata serviciul si a servit cinci asi.

In turul al doilea al calificarilor din Mallorca, Sorana o va intalni pe bulgaroaica Sesil Karatantcheva (locul 206 WTA), sportiva care s-a clasat si pe locul 35 in lume. Cirstea si Karatantcheva au mai jucat doua partide directe in circuit, iar scorul este egal: 6-0. 6-0 pentru bulgaroaica la Montreal in 2012 si 6-2, 6-2 pentru romanca la Bucuresti in 2015.

Ana Bogdan (23 de ani) a avut, de asemenea, un meci foarte usor cu Cavalle-Reimers Ivonne (24 de ani), care a durat tot o ora si opt minute. Romanca nu si-a pierdut niciodata serviciul si a reusit cinci break-uri. Jucatoarea din Spania a disputat primul ei meci pe iarba din cariera si a primit o invitatie din partea organizatorilor pentru a participa la acest turneu WTA.

In faza urmatoare a competitiei pe iarba, Bogdan va juca cu invingatoarea din partida Alexandrina Naydenova (Bulgaria, locul 267 WTA) - Silvia Soler-Espinosa (Spania, pozitia 128 WTA).

Pentru ca au castigat meciurile de sambata, Ana Bogdan si Sorana Cirstea si-au asigurat cate 10 puncte in clasamentul mondial.