Favorita numarul 6, Simona Halep s-a calificat in turul secund al Openului francez, dupa ce s-a impus cu scorul de 6-2, 6-0 in fata japonezei Nao Hibino (71 WTA), in doar 45 de minute. Sportiva romanca este in forma si vrea sa cucereasca primul Grand Slam din cariera. "Simt ca sunt capabila sa castig multe meciuri la Roland Garros", a declarat sportiva de 24 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep a declarat la o conferinta de presa ca se simte pregatita sa castige cat mai multe meciuri la Paris. "Sunt mult mai relaxata acum, cand joc pe zgura. Am avut meciuri bune la Madrid si titlul este foarte important. Inseamna mult pentru mine si acum am incredere in jocul meu. Toata lumea vede ca joc agresiv. De fiecare data cand intru pe teren simt ca pot castiga meciul. Acest lucru ma face mai puternica pe teren. Simt ca sunt capabila sa castig multe meciuri aici" - Simona Halep.

In turul secund, jucatoarea din Romania o va intalni pe Zarina Diyas (90 WTA), care a trecut in runda inaugurala de Karina Witthoeft, scor 2-6, 6-4, 6-2, dupa 2 ore si 3 minute de joc.

Intalnirile dintre cele doua sportive sunt tot atatea victorii pentru Halep. Prima confruntare a avut loc in 2014 la Australian Open, unde Halep s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4. Tot in 2014, la Wimbledon, Halep a trecut de Zarina Diyas cu scorul de 6-3, 6-0.

"De-abia astept urmatorul joc. Nu mi-aduc aminte ce s-a întâmplat anul trecut. Ma gandesc la ziua de azi si la cea de maine. E un turneu normal. E o competitie speciala, dar eu vreau sa ma gandesc la ea ca la un turneu normal si vreau sa imi fac treaba", a conchis Simona Halep.