Irina Begu (locul 35 in clasamentul WTA) are parte de o premiera sambata, la Roma. Va juca si la simplu si la dublu impotriva marilor jucatoare ale tenisului modial, scrie Mediafax. Ea a declarat, vineri seara, dupa calificarea in semifinalele turneului WTA Premier 5 de la Roma, ca este incantata de faptul ca o va intalni pe Serena Williams (numarul 1 mondial) in cadrul competitiei din Italia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina Begu va juca sambata, nu inainte de ora 18.00, impotriva americancei Serena Williams, in semifinala de simplu. Este prima intalnire directa dintre cele doua jucatoare.

Apoi, dupa odihna corespunzatoare, in jurul orei 21.00, Irina Begu va juca in semifinale la dublu, alaturi de Monica Niculescu, impotriva principalelor favorite, liderele mondiale, Martina Hingis si Sania Mirza.

Serena Williams: A fost incantator si placut sa o vad pe Irina Begu jucand, abia astept meciul cu ea

Serena Williams, liderul mondial in ierarhia WTA, a felicitat-o pe Irina Begu pentru parcursul pe care jucatoarea din Romania l-a avut la turneul Premier 5 de la Roma. Sportiva din SUA a avut numai cuvinte de lauda la adresa romancei inainte de meciul direct.

"Am vazut-o jucand de foarte multe ori. A jucat multe meciuri impotriva unor sportive de top. A avut multe victorii importante, iar cand a pierdut a facut-o la limita. Sincer, pentru mine a fost incantator si placut sa o vad jucand. Abia astept meciul cu ea", a declarat Williams in cadrul unei conferinte de presa.

Partida dintre Irina Begu si Serena Williams este programata sa se dispute in aceasta seara, pe terenul central, nu inainte de ora 18.00, ora Romaniei.

Irina Begu: Ma bucur ca joc cu Serena Williams in semifinale

Irina Begu a invins-o in sferturi pe japoneza Misaki Doi (locul 45 WTA), scor 6-2, 7-6 (3). "Mi-as dori sa fi jucat momentele importante un pic mai bine, sa fiu mai relaxata. (...) E greu, pentru ca te gandesti ca daca o sa castigi meciul te califici in semifinale si intervin emotiile", a declarat romanca la finalul partidei de vineri, pentru DigiSport.

Begu (25 de ani) se va lupta pentru un loc in finala turneului de la Roma cu americanca Serena Williams, liderul mondial WTA. "Ma bucur ca joc cu Serena, imi doream de foarte mult timp sa joc cu ea. Sunt atat de fericita ca ma aflu in aceasta faza a turneului. Serena este o jucatoare pe care toata lumea o apreciaza", a afirmat Irina. Este prima intalnire directa dintre cele doua jucatoare de tenis.

Irina Begu a avut un parcurs excelent in cadrul turneului de la Roma, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 2.399.000 euro. Romanca le-a eliminat pe Victoria Azarenka (Belarus, locul 6 WTA) si Darya Kasatkina (Rusia, 33 WTA).