Tenismenul Horia Tecau se afla, de luni, pe locul 3 in clasamentul mondial ATP la dublu, in timp ce Florin Mergea a coborat o pozitie, pana pe locul 14, dupa rezultatele inregistrate in cadrul turneului de Masters Series de la Madrid, potrivit Mediafax.

Horia Tecau (31 de ani) a urcat doua locuri si a revenit pe podium, cu 7.630 de puncte, in conditiile in care la inceputul anului s-a aflat pe pozitia a doua. Duminica, Horia si partenerul sau de dublu, olandezul Jean-Julien Roger (34 de ani, locul 5 in clasament), au castigat turneul de Masters 1000 de la Madrid, dupa ce au trecut in finala de perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/Romania), scor 6-4, 7-6 (5).

A fost primul trofeu pentru Tecau si Rojer in acest an. Totodata, Tecau si Rojer au urcat 13 pozitii in clasamentul ATP pe echipe pentru Turneul Campionilor din 2016 de la Londra, pana pe locul 5. Romanul si olandezul au participat la 10 turnee in acest sezon, iar in aceasta saptamana vor juca la competitia de Masters 1000 de la Roma, turneul disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 2.

399.000 de euro. Horia si Jean-Julien se vor confrunta cu invingatorii din partida Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania) - Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah (ambii din Columbia). Florin Mergea (31 de ani) a coborat un loc si ocupa pozitia a 14-a in clasamentul ATP, cu 4.600 de puncte. Romanul a avut un parcurs foarte bun in turneul de la Madrid si a reusit, alaturi de partenerul Rohan Bopanna, sa elimine favoritii numarul 4, Ivan Dodig (Croata, locul 9 ATP) si Marcelo Melo (Brazilia, locul 1 ATP la dublu).

A fost cea mai buna performanta pentru dublul romano-indian in acest sezon. In alta ordine de idei, Mergea si Bopanna au urcat 10 pozitii in clasamentul ATP pe echipe pentru Turneul Campionilor din 2016 de la Londra, pana pe locul 10. Cei doi au jucat in 9 turnee in acest an, iar in aceasta saptamana vor participa la Roma. Florin si Rohan vo juca impotriva dublului Benoit Paire/Joao Sousa (Franta/Portugalia).

Perechile de dublu Horia Tecau/Jean-Julien Rojer si Rohan Bopanna/Florin Mergea au disputat finala Turneului Campionilor de la Londra din 2015, iar primii s-au impus, scor 6-4, 6-3.