Jucatoarea romana de tenis Sorana Cirstea a ratat joi calificarea in semifinalele turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, dupa ce a fost invinsa de Dominika Cibulkova (Slovacia), in trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3, informeaza Agerpres.

Sorana CarsteaFoto: wtatennis.com

Sorana Cirstea (26 ani, 127 WTA), beneficiara unui wild-card, a cedat dupa 2 ore si 7 minute, in fata unei adversare aflate pe locul 38 mondial. Cibulkova are acum 4-1 in meciurile directe, precedenta partida terminandu-se cu victoria sa, in 2013, la Stanford, in semifinale.

Pentru accederea in sferturile turneului din capitala Spaniei, Cirstea a obtinut 114.560 euro si 215 puncte WTA.

Sorana Cirstea le-a invins in turneul de la Madrid pe Jelena Jankovic (Serbia), Danka Kovincic (Muntenegru) si Laura Siegemund (Germania).

Tot joi, Simona Halep, numarul 7 in tenisul feminin mondial, a invins-o pe Irina Begu cu 6-3, 0-6, 6-1, intr-un duel romanesc, si s-a calificat in semifinalele turneului de la Madrid. In penultimul act, Halep va juca impotriva invingatoarei dintre australianca Samantha Stosur si o alta romanca, Patricia Tig, venita din calificari.

In semifinale, Cibulkova va primi replica americancei Louisa Chirico, care a trecut cu 7-6 (1), 6-2 de australianca Daria Gavrilova.