In perioada 5-8 mai va avea loc la Bucuresti a doua editie a turneului de tenis de camp in scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Avand un tablou de 72 de sportivi din 20 tari, turneul se va desfasura pe terenurile de tenis ale Arenelor BNR, la categoriile Men, Women, Quad.

Bucharest Open Wheelchair TennisFoto: Hotnews

Va fi a doua editie a Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3.

Prima editie a avut loc in perioada 28 - 30 august 2015 la Centrul National de Tenis din Bucureşti, sportivi din toata lumea si din Romania concurand la categoria ITF Futures Series.

Printre concurenti se numara si 8 sportivi romani. Premiile au o valoare de 12.000 USD.

1976 constituie anul de nastere al acestei discipline sportive, cand Brad Parks a inceput sa joace tenis de camp din scaun rulant. Fost schior de perfomanta, acesta a suferit un accident in urma caruia a fost nevoit sa se deplaseze intr-un scaun cu rotile. In acest context, lui i-a venit ideea de a initia aparitia un nou sport. In scurt timp, tenisul in scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume si se integreaza perfect cu tenisul clasic, meciurile putand avea loc pe orice teren standard si fara modificari pentru rachete sau mingi.

In acest an se implinesc 40 de ani de la prima partida de tenis in scaun rulant, jucata de Brad Parks, iar in acest moment exista un circuit de peste 170 de turnee printre care se numara si Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele doua urmand a se desfasura in august 2016.