Horia Tecau si Florin Mergea (cap de serie numarul unu) au castigat proba de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy, dupa ce au trecut in finala de perechea Chris Guccione (Australia, locul 58 ATP la dublu)/Andre Sa (Brazilia, locul 50 ATP la dublu), scor 7-5, 6-4.

Finala a durat 73 de minute.

Invingatorii vor primi 25.070 de euro si 250 de puncte ATP, iar invinsii vor fi recompensati cu 13.170 euro si 150 de puncte ATP.

Cei doi vor participa impreuna la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (din vara acestui an), acolo unde spera in castigarea unei medalii.

Pentru Mergea (locul 13 ATP la dublu) a fost a doua finala din acest an (n.r. a mai jucat la Sydney), in timp ce pentru Tecau (5 ATP la dublu) a fost prima.

De mentionat este faptul ca Sa si Guccione sunt cei care i-au eliminat in primul tur pe Marius Copil si Adrian Ungur, castigatorii din 2015 ai probei de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy.

A fost pentru al cincilea an consecutiv in care Romania a avut un reprezentant in finala de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy. Horia Tecau a castigat de patru ori turneul, de fiecare data cu alt partener: Robert Lindstedt in 2012, Max Mirnîi in 2013, Jean-Julien Rojer in 2014 si Florin Mergea in 2016.

Citeste aici mai multe despre parteneriatul dintre Florin Mergea si Horia Tecau.

Horia Tecau: A luat contact cu tenisul la varsta de 7 ani.

Ani: 31.

Locul in clasamentul ATP: 5

Nascut pe 19.01.1985.

Resedinta: Constanta.

Jucator de mana dreapta, loveste backhandul cu doua maini.

1.93 metri si 86 de kg.

Titluri in cariera de dublu: 28. Cel mai important: Wimbledonul, in 2015.

Suprafata favorita: hard-ul.

Jucatorii preferati: Pete Sampras si Roger Federer.

Ii plac baschetul si fotbalul, merge la meciuri de cate ori ii permite programul. Echipele favorite sunt FC Barcelona si AC Milan.

Florin Mergea: La varsta de sase ani a pasit pentru prima data pe un teren de tenis de camp.

Ani: 31.

Locul in clasamentul ATP: 13

Nascut pe 26.01.1985.

Resedinta: Bucuresti.

Jucator de mana dreapta, loveste backhandul cu o singura mana.

1.80 metri si 76 kg.

Titluri in cariera de dublu: 6.

I se spune "Dodo".

Suprafata favorita este hard-ul, iar lovitura preferata este forehandul. Competitiile favorite sunt Wimbledon-ul si US Open-ul. Idolul copilariei a fost Ayrton Senna. Vorbeste romana, engleza si franceza. Ii plac mult jocurile pe calculator si consola. Sotie: Daiana, din 12 septembrie 2009. Se antreneaza in Tampa, Florida.