Perechea alcatuita din jucatoarea romana de tenis Andreea Mitu si turcoaica Ipek Soylu a castigat titlul in proba de dublu a turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dupa ce adversarele din finala, Danka Kovinic (Muntenegru) si Xenia Knoll (Elvetia), s-au retras inaintea meciului, anunta Agerpres.

Andreea MituFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Danka Kovinic a fost cea care a renuntat, dupa ce a a fost invinsa duminica in finala de simplu de Cagla Buyukakcay (Turcia), cu 3-6, 6-2, 6-3.

Cagla Buyukakcay (26 ani, 118 WTA) a cucerit primul sau titlu WTA din cariera, in timp ce Kovinic (21 ani, 60 WTA) va mai avea de asteptat pentru primul titlu.

Andreea Mitu (24 ani, 136 WTA) la dublu si-a trecut si ea in palmares primul titlu WTA la dublu, dupa ce anul trecut a pierdut o finala, la Bucuresti, alaturi de Patricia Tig.

Andreea Mitu, care la simplu s-a oprit in optimi la Istanbul, si Ipek Soylu au fost recompensate cu un cec de 12.300 dolari si 280 puncte WTA. E demn de remarcat ca Mitu si Soylu nu au jucat nici in semifinale, din cauza retragerii perechii japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara.