Miercuri a avut loc, in Sala Polivalenta din Cluj, o conferinta de presa la care au participat echipele Romaniei si Germaniei. "Sper sa reusesc sa castig ambele meciuri de simplu" - Simona Halep. "Am pierdut ultimele doua meciuri pe hard cu Simona, sper ca acum, pe zgura, sa intorc soarta", a fost de parere Andrea Petkovic. Meciul Romania vs Germania, contand pentru barajul Grupei Mondiale a FedCup, va avea loc pe 16 si 17 aprilie. HotNews.ro va relata de la fata locului evenimentul din acest weekend.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce spune Simona Halep

"Ma simt mult mai bine fata de intalnirea cu Cehia, in primul rand pentru ca sunt complet sanatoasa. Intre timp am jucat si in SUA mai multe meciuri, am avut si cateva victorii si sunt mult mai motivata. Sper ca acum sa reusesc sa castig ambele meciuri, fata de cum a fost cu Cehia, si sper ca se va incheia cu bine pentru Romania. Am avut incredere si cu Cehia, dar atunci nu am reusit sa castig decat un meci. Am si acum incredere mai ales ca am jucat de multe ori cu Petkovic si cu Kerber si am invins" - Simona Halep.

"Le simt foarte bine pe fete. Atmosfera in echipa este foarte buna si totul se desfasoara conform planului. Avem doua fete diferite in echipa fata de meciul cu Cehia (n.r. - Irina-Camelia Begu si Alexandra Dulgheru) si fiecare jucatoare aduce un plus indiferent de numele ei. Nu am decis inca cine va juca, veti afla vineri. Kerber s-a retras de la Charleston, s-a simtit rau o zi probabil, dar asta nu o face mai putin periculoasa. Va veni aici si cred ca va juca foarte bine" - Alina Tecsor.

"Publicul de la Cluj va fi un avantaj pentru noi. Publicul ne-a ajutat mereu pe unde am jucat, si la Galati si la Montreal. Data trecuta nu am fost in echipa, dar acum ma bucur sa fiu aici si abia astept sa inceapa meciurile" - Irina-Camelia Begu.

"Am pierdut ultimele doua meciuri pe hard cu Halep, dar mereu am fost aproape. Sper ca acum, pe zgura, voi putea intoarce soarta. Simona Halep este una dintre cele mai bune jucatoare din lume si imi face o mare placere sa o urmaresc. Sala din Cluj este o surpriza placuta. Nu m-am asteptat sa fie asa de mare si atat de frumos amenajata. Terenul este excelent, iar eu iubesc sa joc pe zgura. Am fost foarte bine primiti. Eu nu am mai fost in Cluj, dar este o experienta noua si foarte placuta"- Andrea Petkovic.

Tragerea la sorti a partidelor va avea loc vineri, de la ora 13:00.

Invingatoarea meciului dintre Romania si Germania va ramane in Grupa Mondiala a FedCup, in timp ce invinsa va evolua in 2017 in Grupa Mondiala II.

Meciurile vor putea fi urmarite in Romania in direct pe Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro.