Tenismena Irina Begu (locul 34 WTA) a castigat, luni seara, meciul cu Caroline Garcia (Franta, 44 WTA), scor 6-4, 2-6, 7-6 (3), in primul tur al turneului WTA de la Charleston, Statele Unite ale Americii, disputat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 753.000 de dolari, potrivit Mediafax.

Meciul a foarte extrem de echilibrat si a durat doua ore si 46 de minute. Pe durata partidei, Irina Begu (25 de ani) a servit 9 asi si a comis 6 duble greseli, iar procentajul primului serviciu a fost 62%. Romanca si-a adjudecat 73% dintre punctele jucate cu primul serviciu si 46% dintre cele cu serviciul 2. Irina si-a pierdut de 3 ori serviciul si a castigat doar doua game-uri pe serviciul adversarei. Totusi, Begu a castigat mai multe puncte decat Garcia, 114 comparativ cu 106.

A fost a treia intalnire dintre cele doua jucatoare. Begu se mai impusese in 2014, in calificari la New Haven, Statele Unite ale Americii, pe hard, iar Garcia a castigat tot la New Haven, in primul tur.

Pentru accederea in turul secund al competitiei din Statele Unite ale Americii, Irina Begu va primi 30 de puncte WTA si un cec in valoare de 4.585 de dolari.

In urmatorul tur, Begu va juca, cel mai probabil miercuri, cu invingatoarea din partida Bethanie Mattek (SUA, locul 89 WTA) - Teliana Pereira (Brazilia, 49 WTA). Irina are de aparat destule puncte in acest turneu, intrucat in 2015 a ajuns pana in sferturi de finala la Charleston.

A fost primul meci jucat pe zgura de catre Irina Begu in acest an, in conditiile in care este suprafata ei favorita. In 2016, romanca a castigat 5 meciuri si a pierdut 5 partide. Cea mai buna performanta a fost inregistrata la Miami, SUA, pe suprafata dura, unde a fost eliminata in saisprezecimi de Madison Keys.