Horia Tecau si Florin Mergea au inceput sa se pregateasca impreuna, obiectivul principal fiind medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. "Ne dorim aurul, bineinteles", a punctat Horia Tecau.

Florin Mergea si Horia TecauFoto: Agerpres

* Horia Tecau si Florin Mergea au facut declaratiile pentru Dolcesport.

Despre participarea la Jocurile Olimpice

"Ne dorim medalie de aur, bineinteles. E obiectivul nostru principal din acest an si am inceput gandirea si pregatirea acelui turneu. Facem asta deja de cateva saptamani" - Horia Tecau.

Despre trecerea de pe hard-ul american pe zgura

"E un pic mai dificila miscarea, diferita (n.r. pe zgura). Viteza cu care vine mingea este si ea diferita. Facem insa lucrul acesta de cativa ani si avem experienta" - Horia Tecau.

Despre turneul de la Bucuresti

"Il vedem ca pe un turneu de pregatire (n.r. este vorba despre turneul de la Bucuresti), probabil vor fi mai multe emotii decat de obicei, pentru ca jucam in fata publicului. Nu am mai facut acest lucru de foarte multi ani, mai ales in Bucuresti" - Florin Mergea.

Partenerii au inteles dorinta celor doi de a juca impreuna

"Am vorbit cu partenerii nostri acest aspect inca de anul trecut si toata lumea a fost de acord. Jocurile Olimpice sunt foarte importante si de-asta si punem accentul pe aceasta pregatire" - Florin Mergea.

Cine ne va reprezenta in turneul olimpic de tenis de camp

Sportivi: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Horia Tecau, Florin Mergea, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Sorana Carstea. * Toti sportivii eligibili isi vor desemna antrenorul sau persoana care ii va insoti.

Tehnicieni: Alina Cercel Tecsor - antrenor lot fete, Andrei Pavel - antrenor lot baieti, Dumitru Haradau - antrenor coordonator, Theodor Cercel - preparator fizic, Daiana Mergea – nutritionist, Gelu Cosma - fizioterapeut, Marian Gheba - maseur, Dr. Stefan Irimia, Dr. Sorin Popescu. Proiectul va fi coordonat de Presedintele F.R.T., dl George Cosac.

In concursul de simplu sunt calificate direct primele 56 de jucatoare din lume, insa cu mentiunea ca nu este permis sa fie mai mult de patru pentru fiecare tara. Pe tabloul masculin de simplu, Romania nu va avea din pacate niciun reprezentant.

La dublu, Romania va fi reprezentata de perechea Horia Tecau/ Florin Mergea. De asemenea, tara noastra va fi reprezentata si in concursul de dublu mixt, ramane de vazut care va fi componenta perechilor (n.r. Tecau si Mergea se vor inscrie, vom vedea in urmatoarea perioada care vor fi perechile).

Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro se vor disputa in perioada 5-26 august 2016.