Novak Djokovic a avut o pozitie oficiala dupa scandalul iscat de declaratiile lui Raymond Moore, fostul director al turneului de la Indian Wells. Sarbul a cerut premii mai mari in circuitul ATP, dar la putin timp si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute. Cu toate acestea, liderul mondial nu a scapat de criticile unor colegi de breasla, Andy Murray si Serena Williams aratand cu degetul catre Novak.

Novak DjokovicFoto: ausopen.com

Istoricul scandalului

Duminica, dupa festivitatea de premiere, Raymond Moore (pe atunci director al turneului de la Indian Wells) a criticat circuitul WTA, precizand ca acesta traieste pe spatele unor jucatori precum Roger Federer si Rafael Nadal.

"Tenisul feminin profita de pe urma tenisului masculin, nu ia nicio decizie, este doar norocos. Femeile ar trebui sa cada in genunchi si sa multumeasca cerului ca Federer si Nadal exista, pentru ca ei duc in spate acest sport" - Raymond Moore.

La putine zeci de ore dupa aceasta declaratie, Moore si-a prezentat demisia si si-a cerut scuze.

Chestionat in legatura cu acest subiect, Novak Djokovic a precizat ca barbatii ar trebui sa castige mai bine decat femeile, deoarece disputele din ATP atrag mai multi spectatori. Cu toate ca si-a cerut scuze pe contul personal de Facebook dupa aceasta declaratie, Nole a fost atacat de Andy Murray si Serena Williams.

"Este deceptionant. Daca aveam o fata si un baiat care jucau tenis, eu nu i-as fi spus fiului meu ca merita mai multi bani doar pentru ca este baiat. Daca incepeau amandoi la trei ani, eu as fi spus ca ei meritau sa castige acelasi lucru. Toate aceste lucruri sunt ridicole. Novak are dreptul sa creada ce vrea, dar daca avea o fiica, el trebuia sa-i spuna ca fratele sau merita mai multi bani decat ea. Nu as face niciodata o diferenta intre cele doua sexe si cred ca este incorect sa-i compari. Au fost atat de multe campioane care au adus atat de mult acestui sport, dar si campioni la fel. Iar tenisul este cel mai important dintre sporturile feminine, in timp ce barbatii au fotbal, baschet...si toata lumea munceste din greu" - Serena Williams.

"Fiecare are dreptul sa aiba o opinie diferita. Novak a spus ca daca femeile ar face sa se vanda mai multe bilete, ele ar trebui sa incaseze mai multi bani, dar la un turneu cum este acesta, daca Serena joaca pe terenul central si in acelasi timp se disputa un meci al lui Stakhovski, oamenii vor veni sa o vada pe Serena. Publicul vine, de asemenea, sa vada femeile jucand, dar acest lucru depinde de zile, de meciurile programate. Tenisul masculin are noroc de zece ani cu mari rivalitati intre jucatori. Este genial, dar tot tenisul trebuie sa profite, nu doar barbatii" - Andy Murray.