Alta saptamana, aceeasi stire: Novak Djokovic a castigat inca un turneu, de aceasta data Indian Wells (pentru a treia oara consecutiv). Dupa ce l-a invins pe Milos Raonic in finala, Nole a vorbit si despre ce isi doreste pentru urmatoarea perioada. "Simt ca pot castiga in acest an Roland Garros-ul", a precizat sarbul.

Novak Djokovic, la Australian OpenFoto: ausopen.com

"Turneul de la Roland Garros este, in acest an, una dintre prioritatile mele, simt ca-l pot castiga. Nu am de gand sa schimb multe in ceea ce priveste pregatirea, programul meu va fi la fel ca in 2015, cu exceptia faptului ca vreau sa joc si la Madrid, unde nu am participat in 2014 si 2015. Vreau sa am mai multe meciuri pe o astfel de suprafata (n.r. zgura)" - Novak Djokovic.

Turneul de Grand Slam de la Paris ii lipseste lui Nole din palmares. La ultimele doua editii, Novak a fost invins in finala: in 2014 de Rafael Nadal, iar in 2015 de Stanislas Wawrinka.

Dupa victoria cu Raonic, liderul mondial a ajuns la cinci trofee la Indian Wells, record absolut (2008, 2011, 2014, 2015 si 2016).

De-a lungul carierei, Novak a ajuns la 62 de turnee castigate, trei din acestea fiind doar in 2016 (Doha, Australian Open si Indian Wells).