Turneul de la Indian Wells va avea o noua castigatoare, dupa ce Simona Halep a fost eliminata in sferturile competitiei. Serena Williams s-a impus dupa o ora si noua minute. "Din pacate, nu a putut fi o finala. Trebuie totusi sa-i acordam credit Simonei Halep pentru ca a luptat pana la final in acest meci", a punctat presa internationala de profil.

Simona Halep, la Indian WellsFoto: bnpparibasopen.com

"Favorita Serena Williams a trecut de un meci greu, dar a obtinut o victorie decisiva in fata campioanei din 2015 de la BNP Paribas Open. Cu un sprijin important in spate, din partea compatriotilor sai, Halep a inceput in forta partida, dar Williams a fost de neclintit, castigand in 69 de minute, cu 28 de lovituri castigatoare si doar 24 de erori nefortate" - site-ul oficial al WTA.

"Va fi o noua campioana la BNP Paribas in acest an. Campioana en titre Simona Halep pur si simplu nu a fost la inaltimea numarului 1 mondial Serena Williams miercuri, la Indian Wells" -bleacherreport.com.

"Serena trece peste Simona. Din pacate, nu a putut fi o finala" - tennis.com.

"Pana la urma, rezultatul a fost unul firesc, chiar daca Simona Halep a avut un start bun de meci. Nu am perceput o atmosfera de mare meci, in pofida galagiei pe care fanii romani au facut-o. Trebuie totusi sa-i acordam credit Simonei Halep pentru ca a luptat pana la final in acest meci" - Ubitennis, conform Digisport.

Statistica partidei Serena Williams vs Simona Halep:

Asi: 7-1

Duble greseli: 1-2

Puncte castigate cu primul serviciu: 81%-58%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 47%-50%

Puncte de break salvate: 1/3(33%) - 5/9(55%)

Lovituri castigatoare: 28-9

Erori nefortate: 24-13

Puncte castigate la fileu: 7/10 - 1/2

Total puncte castigate: 61/108(56%) - 47/108(43%)

Durata: 1h 9 minute.

Pentru parcursul de la competitia californiana, Simona Halep va primi 215 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de $128.215. Fiind castigatoare in 2015, Simona a avut de aparat 1000 de puncte.

Cu toate ca a fost eliminata din sferturi, Halep va ramane pe locul cinci in ierarhia WTA, dupa ce Petra Kvitova a fost invinsa de Agnieszka Radwanska.