De-a lungul timpului, Srdjan Djokovic (tatal lui Nole) a avut mai multe de impartit cu Roger Federer, jucator despre care considera ca i-a discreditat in mai multe randuri fiul. Ultima declaratie a sarbului este una fara perdea: "Nu inteleg de ce Federer mai joaca tenis, de ce nu se retrage. Are deja 34 de ani".

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu pentru newsweek.com, Srdjan si-a adus aminte de toate episoadele care l-au nemultumit la Roger Federer de-a lungul timpului. Capul familiei Djokovic a vorbit chiar si de un eveniment care a avut loc in 2006, la Geneva, pe vremea cand Novak avea doar 19 ani.

"Atunci cand Serbia a jucat cu Elvetia la Geneva, in anul 2006, Novak avea doar 19 ani. Avea deviatie de sept si nu putea sa respire cum trebuie. Nu putea sa faca fata meciurior. Federer a incercat in toate felurile posibile sa-l umileasca folosindu-se de problema lui Nole. A demonstrat ca era cel mai bun jucator din lume in acel moment, dar nu si o persoana de calitate. Nimeni nu l-a tratat atat de rau pe Novak cum a facut-o Federer. A spus ca problemele de care suferea fiul meu erau doar o gluma" - Srdjan Djokovic.

"Novak nu a facut rau nimanui niciodata. Cand l-a invins pe Federer in semifinala de la US Open, din anul 2011, 23.000 de oameni din 24.000 erau de partea lui Roger, il sustineau pe elvetian. Dar Novak a luat microfonul si a laudat publicul, spunand ca este cel mai bun din lume. Asta inseamna forta mentala, e precum o roca" - Srdjan Djokovic pentru Newsweek.

"Nu inteleg de ce Federer mai joaca tenis, de ce nu se retrage. Are 34 de ani" - tatal lui Novak Djokovic.

Rezultatele din ultima perioada par sa-l contrazica totusi pe tatal lui Novak, Roger Federer disputand trei finale de Grand Slam din 2014 incoace: Wimbledon 2014 si 2015 si US Open 2015 - e adevarat, toate pierdute in fata lui Nole.

Aflat intr-o perioada de gratie a carierei, Novak Djokovic a trecut in avantaj la meciurile directe cu Roger Federer, conducand acum cu 23-22. Ultimul turneu de Grand Slam castigat de elvetian a fost in 2012, la Wimbledon.

Roger Federer este jucatorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam, elvetianul castigand 17 de-a lungul unei cariere impresionante. Roger Federer este primul si la numarul de finale de Grand Slam jucate (n.r. 27), la numarul de semifinale (n.r. 39) si la numarul de sferturi de finala (n.r. 47).

Clasament titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer 17

2 Pete Sampras, Rafael Nadal - 14

3 Roy Emerson, Rod Laver - 12

4 Bjorn Borg, Novak Djokovic 11

5 Bill Tilden, Fred Perry, Ken Rosewall - 10.

Citeste si Rafael Nadal ii raspunde lui Srdjan Djokovic: "Fiecare poate spune ce vrea. Eu si Nole ne respectam reciproc"

Tatal lui Novak Djokovic ii ataca pe Nadal si pe Federer: "Rafa nu mai este prietenul lui Nole, Roger - exemplu pe teren, nu si in viata privata"