Tenismanul britanic Andy Murray, numarul doi mondial, crede ca rusoaica Maria Sharapova ar trebui suspendata dupa ce a fost depistata pozitiv la meldonium si este convins ca acest caz transmite un mesaj puternic trisorilor, care trebuie sa se teama de acum inainte ca pot fi demascati si pedepsiti, scrie Agerpres.

Maria SharapovaFoto: Nike.com

"Nu depinde de mine sa stabilesc pedeapsa, insa daca utilizezi produse dopante si esti depistat pozitiv, atunci trebuie sa fii suspendat", a declarat Murray in cursul unei conferinte de presa.

"Daca iei un medicament pe reteta si nu-l utilizezi pentru ceea ce el este destinat, atunci nu ai nevoie de el, deci il utilizezi doar pentru beneficiile pe care medicamentul respectiv le aduce in imbunatatirea performantelor. Si nu cred ca acest lucru este corect", a adaugat campionul olimpic en titre.

Meldonium este un medicament produs in Letonia si nu se poate achizitiona in Statele Unite, unde este stabilita Sharapova, fiind inclus de Agentia Mondiala Antidoping pe lista substantelor interzise la 1 ianuarie 2016, cu putin timp inainte ca rusoaica sa fie depistata pozitiv, la Openul Australiei.

Destinat persoanelor care sufera de probleme cardiace, meldonium poate mari fluxul sanguin si imbunatati capacitatea la efort.

"Am citit ca 55 de sportivi au picat testul antidoping pentru aceasta substanta, incepand de la 1 ianuarie. Pur si simplu nu te astepti ca atat de multi sportivi de top sa aiba probleme cu inima", a adaugat ironic Murray.

Sportiva cea mai bine platita a planetei, Maria Sharapova, a pierdut deja sustinerea unor sponsori, intre care Nike, Porsche si TAG Heuer, insa se bucura de in continuare ce sprijinul producatorului de rachete Head, care colaboreaza si cu Andy Murray.

"Acesta nu este raspunsul pe care eu personal l-as fi dat la aceasta problema", a precizat britanicul, referindu-se la decizia Head de a continua colaborarea cu Sharapova.

El s-a declarat nemultumit si de faptul ca anuntul privind cazul de dopaj al Sharapovei a venit chiar din partea rusoaicei si nu a Federatiei Internationale de Tenis sau WTA.

"Este ciudat ca jucatorul sa fie cel care decide daca face sau nu public controlul sau pozitiv. Ar fi fost mai bine ca acest lucru sa vina din partea autoritatilor sportive", considera Murray.