Graziela Vajiala, presedinta Agentiei Nationale Anti Doping, a vorbit pentru Gazeta Sporturilordespre scandalul de dopaj in care este implicata Maria Sharapova. Vajaiala demonteaza declaratiile sportive ruse, care a spus ca nu ar fi stiut ca acest medicament este interzis, sefa ANAD explicand acesta se afla pe lista gri a WADA si ITF inca de anul trecut, iar sportivii au fost monitorizati

"Sarapova nu este o sportiva oarecare, are in spate o intreaga echipa, inclusiv medici si nutritionisti. Este o sportiva top de top. Ai vazut medicamentul respectiv in programul de monitorizare pe toata durata anului 2015, pe asa-numita lista gri, deci e foarte ciudat sa spui ca nu ai stiut... Mildronate este un medicament care sporeste calitatea vietii. Mareste capacitatea de efort, imbunatateste circulatia periferica, sporeste capacitatea de invatare si de memorare... A pretins ca avea de o deficienta de magneziu. Nicio legatura, mildronate nu are efect in tratarea unei asemenea afectiuni", spune Vajaiala.

Compania letona Grindeks, cea care produce medicamentul ce a dus la suspendarea Sarapovei, le-a comunicat jurnalistilor americani de la ESPN ca un tratament pentru o persoana normala este de patru-sase saptamani si ca nu este recomandat ca pastilele ce contin meldonium sa fie luate timp de 10 ani, cum sustine ca a facut rusoaica.

Interviu integral pe GSP.ro