Serena Williams, cea mai buna tenismena din lume la ora actuala, a declarat, marti, ca Maria Sharapova a dat dovada de curaj atunci cand a recunoscut testul antidoping pozitiv.

Serena WilliamsFoto: Facebook

"Cred ca toata lumea a fost surprinsa si socata de anuntul Mariei, dar, in acelasi timp, cred ca cei mai multi oameni s-au bucurat ca ea a fost foarte onesta si a dat dovada de curaj, prin faptul ca a recunoscut ce a facut si faptul ca a neglijat acea lista cu substantele interzise, de la sfarsitul anului. Sper intr-un deznodamant cat mai bun pentru toata lumea in aceasta situatie", a declarat Serena, potrivit BBC, citat Mediafax.

Nick Bollettieri: Viata Mariei Sharapova se va schimba radical dupa ce a picat testul antidoping

Si Nick Bollettieri, fostul antrenor al tenismenei Maria Sharapova, a declarat ca viata sportivei din Rusia se va schimba radical, dupa ce a fost depistata pozitiv in cadrul unui test antidoping care a avut loc in timpul turneului de Mare Slem al Australiei din 2016, informeaza BBC, citat de Mediafax.

"Faptul ca a picat testul antidoping este o schimbare majora pentru intreaga ei viata, nu doar pentru activitatea din tenis. Vestea a venit ca un soc pentru mine, pentru ca Maria a fost mereu sincera in privinta tuturor aspectelor. Totusi, oricine trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce face in viata", a declarat antrenorul in varsta de 84 de ani.

Bollettieri este de parere ca Sharapova a facut o greseala fara intentie si nu crede ca sportiva si-a creat un avantaj metabolic injust in urma administrarii acelor medicamente: "Ea a spus ca va accepta consecintele, dar spera si se roaga ca poate fi lasata sa joace din nou. Ce altceva mai poti spune? Nu cred ca Maria Sharapova ar fi continuat sa faca ceva ilegal, mai ales fiind in lumina reflectoarelor, daca stia despre asta. Este greu sa gasesti o pata neagra in cariera Mariei, sper ca autoritatile vor tine cont de realizarile ei in acest sport".

Shamil Tarpishchev, presedintele Federatiei Ruse de Tenis, a declarat ca se asteapta ca Sharapova sa participe la Jocurile Olimpice din 2016: "Cred ca e mult nonsens in acest caz. Sportivii fac ceea ce le spun fizioterapeutii si medicii. Cu toate acestea, vom vedea cum evolueaza cazul. Maria ar putea fi suspendata pe o durata intre 6 luni si 4 ani".

Tenismena Maria Sharapova a anuntat, luni seara, intr-o conferinta de presa la Los Angeles, ca a fost depistata pozitiv in cadrul unui test antidoping care a avut loc in timpul turneului de Mare Slem al Australiei din 2016. Rusoaica in varsta de 28 de ani a fost testata pozitiv cu Meldonium, o substanta care i-a fost administrat Mariei inca din 2006, pentru probleme medicale. "Am luat prima data substanta in 2006, am avut mai multe probleme de sanatate in acea perioada, aveam si un deficit de magneziu. In plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat sa iau substanta doar pentru ca ma mentinea sanatoasa", a declarat Sharapova.

Maria Sharapova va fi suspendata provizoriu de Federatia Internationala de Tenis (ITF), incepand cu 12 martie, pana la determinarea cauzei. Sharapova a precizat ca nu stia faptul ca Meldonium este o substanta interzisa.

Sportiva din Rusia ar putea fi suspendata pe o durata intre 6 luni si 4 ani. Fostul sef al departamentului antidoping din Marea Britanie, Michele Verroken, a declarat ca suspendarea ar putea fi mai scurta, daca Sharapova poate dovedi ca trebuia sa ia Meldonium din motive medicale. Verroken a declarat pentru BBC: "Provocarea cu care se confrunta Maria Sharapova si echipa ei este de a prezenta dovada diagnosticului, faptul ca ea are o afectiune care a necesitat prescrierea acestui tratament".