Monica Niculescu va incerca sa se califice in turul trei al turneului "Premier 5" de la Doha, numarul 37 WTA intalnind-o pe Jelena Jankovic, Serbia - locul 20 WTA. Tot marti va juca si Simona Halep: o va intalni pe Elena Vesnina (Rusia, locul 118 WTA). Ramaneti pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu desfasurarea celor doua partide.

Monica Niculescu si Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Monica Niculescu vs Jelena Jankovic

Disputa va avea loc pe Terenul 1, fiind a doua partida (dupa Kasatkina vs Vinci). Partida va incepe dupa ora 16, ora Romaniei.

Cele doua jucatoare s-au intalnit de sase ori, iar sportiva din Serbia conduce cu un categoric 5-1. Interesant este insa faptul ca singura victorie a Monicai dateaza de la ultima partida. In 2013, Niculescu s-a impus tocmai la Doha, scor 6-4, 6-1.

Simona Halep vs Elena Vesnina

Meciul va fi al treilea de pe Arena Centrala, urmand sa inceapa dupa ora 18:00, ora Romaniei (in functie de cum se vor termina partidele programate inainte).

Cine este Vesnina

In varsta de 29 de ani, Vesnina s-a nascut la Lvov, in Ucraina. Are 1.76 metri si 65 de kg. Este jucatoare de mana dreapta si are urmatorul bilant in acest an: 4 victorii si 3 infrangeri. A castigat de-a lungul carierei doua titluri. Se afla in acest moment pe locul 118 in ierarhia WTA.

Intalniri directe: 1-0 pentru Simona

Halep s-a impus in 2011, la Auckland, pe hard, scor 2-6, 6-4, 4-0 (abandon Elena).

Castigatoarea de la Doha va primi 518.500 de dolari si 900 de puncte WTA, in timp ce finalista va fi recompensata cu 259.300 de dolari si 585 de puncte WTA.

Cap de serie numarul unu este Angelique Kerber, Simona Halep este favorita numarul doi, Agnieszka Radwanska este numarul trei, iar Garbine Muguruza numarul patru.

Competitia din Qatar este dotata cu premii totale in valoare de $2.818.000 si face parte din categoria "Premier 5". Turneul se desfasoara pe Hard, Plexicushion.

* Turneul de la Doha va fi transmis in direct de Digisport 2.