Perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan (Romania/Rusia) a castigat, luni, meciul cu dublul Daniela Hantuchova/Ekaterina Makarova (Slovacia/Rusia), scor 4-6, 7-5, 10-3, pe tabloul de dublu al turneul de tenis de categorie Premier 5 de la Doha, din Qatar, anunta site-ul oficial al competitiei, citat de Mediafax.

In primul tur al competitiei, Niculescu si Gasparyan au castigat meciul in maxi tie-break, in o ora si 33 de minute de joc, potrivit site-ului WTA. Pe durata partidei, perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan si-a pierdut de cinci ori serviciul, nu a inregistrat niciun as si au comis 3 duble greseli. Se remarca procentajul ridicat al primului serviciu, 75%, dintre care 56% dintre mingi au fost castigate.

Dublul Monica Niculescu/Margarita Gasparyan a primit 105 puncte WTA si 9.470 de dolari pentru participarea in saisprezecimi la Doha. Monica si Margarita au jucat pentru prima data impreuna. Monica Niculescu ocupa locul 30 in clasamentul mondial de dublu, iar Margarita Gasparyan se afla pe pozitia a 65-a.

Competitia de la Doha este dotata cu premii totale in valoare de 2.818.000 de dolari.

Perechea Monica Niculescu/Margarita Gasparyan va juca in turul urmator al turneului cu invingatoarele din meciul Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (favorita 5 a competitiei) - Sara Errani/Carla Suarez-Navarro.

Tot luni, Monica Niculescu (locul 37 in clasamentul WTA la simplu) s-a calificat in saisprezecimile probei de simplu a turneului de la Doha (Qatar), dupa victoria contra sportivei germane Sabine Lisicki (locul 31 WTA), scor 6-2, 6-2.