În termeni de clasament, jucătoarea va coborî pe unul dintre locurile 4-5 după turneul de la Dubai, indiferent de rezultatul obținut. Dar miza acestor turnee nu e câtuși de puțin clasamentul.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Într-o privire, sezonul Simonei Halep cuprinde doar șase meciuri mari și late. Trei câștigate, trei pierdute. Greu să te scuturi de impresia de nesatisfăcător, nu atât în ce privește rezultatele, cât mai ales constanța aparițiilor pe teren, frustrantă de-a dreptul. Ce s-a întâmplat în primele săptămâni ale lui 2016 conturează o succesiune de evenimente din cale afară de fragmentată, fără pic de continuitate. Deși a fost prezentă la startul a patru competiții diferite, Halep a stat puțin pe teren și n-a avut fluență în pregătiri. La un moment dat, simpla păstrare a concentrării devenise o mică victorie, în vreme ce obiectivele mari au trebuit date mai la urmă, pentru vremuri mai senine, când corpul îi va permite. Probleme de sănătate dintre cele mai diverse au luat prim-planul și i-au afectat ritmul zilnic; era o chestiune de timp până când efectele aveau să se vadă și pe teren. Între entuziasmul cu care și-ar fi dorit să înceapă anul și obstacolele pe care i le-a pus propria sănătate, Simona a reacționat ca orice om care-i prins la mijloc între intenții bune și resurse puține: a devenit ezitantă și apăsată. Într-un background atât de agitat, s-a adăugat și elementul Fed Cup, care-i în continuare un subiect nerezolvat și complicat pentru Simona. Iar sentimentul de confuzie s-a accelerat după schimbările bruște de planuri. Întâi, segmentul Fed Cup - Dubai - Doha părea că va fi șters cu totul din programul ei, iar jucătoarea va căuta mai întâi să se refacă complet. Apoi, toate aceste evenimente au reintrat în cărți, la fel de brusc precum ieșiseră.

Nu-i greu de înțeles de ce Simona a privit victoria cu Kvitova de la Cluj ca pe șansa unui nou start în 2016. “Abia acum începe sezonul pentru mine”, a spus ea la o conferință de presă la care a apărut mai degrabă ușurată, nu atât bucuroasă de victoria în sine, cât de ce ar putea însemna aceasta în săptămânile următoare.

Deci? Din ce stare de spirit reia Simona lupta?

Jucătoarea a vorbit despre toate aceste subiecte la Dubai, într-un interviu cu Reem Abulleil, una dintre jurnalistele cu credibilitate, parte din micul pluton de jurnaliști care însoțește ambele circuite la aproape toate turneele mari ale anului.

Reem observă că succesiunea problemelor de sănătate ale româncei este “oribilă”. Simona povestește ceea ce ne-a spus și la Melbourne: “Totul a început în decembrie. Mă antrenam, dar nu-mi era deloc ușor, pentru că oboseam des și repede. Apoi am avut o infecție la stomac și a trebuit să iau câteva zile de pauză. Am venit în Australia pe antibiotice. Apoi m-am accidentat iar la tendonul lui Ahile, iar înainte de Australian Open m-am ales cu o altă infecție la nas și una la ureche. Așa că a fost dificil să joc și să stau concentrată. M-am speriat un pic și am zis că mai bine mă opresc, să fac un tratament serios și să mă pot întoarce într-o condiție fizică normală”.

Citește articolul complet, cu declarațiile detaliate ale Simonei Halep, pe Treizecizero.ro