Intalnirea dintre echipele feminine de tenis ale Romaniei si Germaniei, din barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Fed Cup, se va juca in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, pe zgura, in zilele de 16 si 17 aprilie, a anuntat presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, pe site-ul forului national, informeaza Agerpres.

Simona Halep, cu pumnul stransFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibila, iar fetele s-au simtit atat de bine incat am decis sa ne intoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecsor, capitanul nejucator al echipei Romaniei, a discutat cu jucatoarele si de comun acord au decis ca meciul sa se joace in Sala Polivalenta, dar, de data aceasta, pe zgura".

Romania si Germania s-au mai intalnit o singura data, in 1974, la Napoli, cand RFG s-a impus cu 3-0 in faza sferturilor de finala ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a invins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus si Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

Romania a fost invinsa de Cehia, detinatoarea trofeului, cu 3-2, in weekend, la Cluj-Napoca, in primul tur al competitiei, in timp ce Germania a pierdut cu 2-3 in fata Elvetiei, la Leipzig.

Germania are nu mai putin de zece jucatoare in prima suta a clasamentului WTA: Angelique Kerber (castigatoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 23, Sabine Lisicki - 32, Annika Beck - 39, Mona Barthel - 45, Anna-Lena Friedsam - 52, Juklia Goerges - 53, Carina Witthoeft - 76, Laura Siegemund - 87, Tatjana Maria - 90.

  • Simona Halep: Avem sansa noastra cu Germania, desi are o castigatoare de Mare Slem in componenta

Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Romania are sanse la victorie in barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Fed Cup, desi Germania o are in componenta pe Angelique Kerber, numarul 2 mondial si castigatoarea turneului Australian Open, transmite Agerpres.

"In primul rand m-am bucurat ca nu mergem in Australia (n.r. - Australia era una dinte posibilele adversare ale Romaniei), pentru ca drumul e greu. M-am bucurat ca jucam cu Germania, din nou acasa si din nou la Cluj. Am avut o saptamana deosebita acolo. Chiar daca nu am castigat, partida cu Cehia a fost o experienta buna pentru noi, ca si echipa. Cred ca avem sansa noastra cu Germania, desi are o castigatoare de Mare Slem in componenta. Trebuie sa ne ridicam asa cum am facut-o si pana acum si sa incercam sa castigam. Meciul e deschis. Au jucatoare bune, destul de multe chiar, sper sa ne intregim si noi echipa si sa mergem cu incredere", a spus ea.

Faptul ca intalnirea cu Germania, programata in 16 si 17 aprilie, la Cluj, se va juca pe zgura este un lucru pozitiv pentru echipa Romaniei, este de parere Simona Halep. "E o veste buna si ca se va juca pe zgura. Pentru ca dupa Miami toate ne antrenam doar pe zgura si era bine sa fie tot zgura. Daca se juca pe hard ne intrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgura si nu era OK", a explicat Halep.

Jucatoarea romana a mentionat ca va face anul acesta interventia chirurgicala de deviatie de sept, dar nu a stabilit inca data. "Cu o zi inainte sa fac operatia am anulat-o pentru ca mi-am dorit sa joc la Fed Cup. Am jucat la Cluj, am prins incredere pentru ca am jucat aproape trei ore sambata si alte trei duminica. Nu o sa mai fac acum operatia. Medicii mi-au spus ca este necesara, dar acum sunt bine mental si fizic si nu vreau sa ma intrerup din nou. Ma gandesc sa fac aceasta interventie de deviatie de sept anul acesta, dar nu stiu exact cand. Deviatie de sept au foarte multe persoane, iar o interventie m-ar ajuta sa respir mult mai bine la efort", a mentionat numarul 3 WTA.

Halep a adaugat ca a renuntat definitiv la bandajele la glezne pe care le-a purtat in ultimii doi ani. "Am jucat cam doi ani cu bandaje la glezna si din cauza asta am avut probleme la tendon, pentru ca ma presau. Din ianuarie am renuntat la ele, desi mi-a fost teama pentru ca puteam face entorsa foarte usor. Dar nu s-a intamplat si nu o sa le mai pun. O sa joc fara si sper sa nu mai am probleme de genul asta. Pentru mine urmeaza acum Dubai, Doha si apoi Indian Wells si Miami", a afirmat ea.

Jucatoarea Simona Halep si actorul Horatiu Malaele au participat, joi, la lansarea campaniei "Grija pentru Copii". Desfasurata de Dorna in parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania, campania are ca obiect dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternitatilor pentru a oferi o sansa la viata copiilor nascuti prematur.