Romania se afla la egalitate cu Cehia, dupa prima zi a meciurilor din sferturile de finala ale FedCup. Bucuria revenirii Simonei Halep in echipa nationala a durat doar un set, numarul trei WTA pierzand pentru prima data in fata Karolinei Pliskova. Punctul egalizator a venit de acolo de unde, poate, ne asteptam mai putin: Monica Niculescu a "terorizat-o" pe Petra Kvitova cu ruperile de ritm, fosta castigatoare de la Wimbledon cazand prada celebrului slice de forehand al sportivei nascute la Slatina.

Rezultatele zilei:

Simona Halep - Karolina Pliskova 7-6(4) 4-6 2-6

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-3 6-4.

Duminica, de la ora 13:00

Simona Halep - Petra Kvitova

Karolina Pliskova - Monica Niculescu

Dublu: Raluca Olaru / Andreea Mitu - Denisa Alertova / Barbora Strykova

Componenta celor doua echipe:

Romania: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA), Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Cehia: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA), Denisa Allertova (59 WTA).

De stiut:

De noua ori a castigat Cehia Fed Cup. Interesant este faptul ca patru din trofee au fost cucerite in ultimii cinci ani.

"Publicul a fost extraordinar. Meciul Simonei s-a jucat pe muchie de cutit, cateva puncte au facut diferenta intre a castiga sau pierde. Monica a dovedit ca este o luptatoare, a castigat doar cu ambitia pe care o are. Multe fete si jucatoare de tenis ar terbui sa invete de la ea cum se comporta si ce ambitie are. De abia acum incepe meciul, de la 1-1" - Ilie Nastase (Dolcesport).

"As putea spune ca suntem in grafic. Sigur ca ne-am fi dorit 2-0, dar este asa cum am anticipat. 1-1 dupa prima zi este un rezulat corect. Monica a fost o eroina. A intrat si a jucat exact ce stie ea, dar ii si place sa joace cu atmosfera aceasta in spate, sa fie purtata de public si sa faca publicul sa o incurajeze" - George Cosac (Dolcesport).

"Ne asteptam la un 1-1 in prima zi, dar poate rezultatele sa fie invers. Ne bucura nespus de mult acest rezultat al Monicai Niculescu, mereu am spus ca jocul ei o sa le incurce foarte tare pe cele doua jucatoare. Simona a luptat foarte frumos, deci n-avem ce sa-i reprosam, a luptat pana la ultima minge" - Alexandra Dulgheru (Dolcesport).

Vezi aici o FOTOGALERIE de la meciul Monicai Niculescu cu Petra Kvitova: