Asa cum era de asteptat, Simona Halep a avut cei mai mult spectatori la antrenamentele care au avut loc vineri la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca (in sferturile FedCup, Romania va intalni Cehia in acest weekend). Cei mai dornici sa o vada au fost si de aceasta data copiii, acestia "obligand-o" sa ramana minute bune dupa incheierea pregatirii pentru a semna autografe si pentru a face selfie-uri. Numarul trei mondial a exersat cel mai mult serviciul, iar de-a lungul antrenamentului a zambit la unele lovituri bune, dar s-a si certat, reprosandu-si in special faptul ca nu a ales solutiile optime in anumite momente.

Simona Halep a inceput pregatirea din Sala Polivalenta in jurul orei 16:30, iar de pe teren a iesit undeva dupa ora 18:15.

Antrenamentul a fost unul in care Simona a pus mare accent pe retur (partenerul de antrenament a servit puternic si variat), iar Halep a incercat sa fie agresiva pe cat posibil.

La capitolul reusite putem trece forehand-ul in lung de linie, care a mers de minune in majoritatea cazurilor.

Din pregatirea de vineri a Simonei nu a lipsit nici jocul la fileu, Halep exersand voleul drive. Cel mai mult a zabovit insa jucatoarea noastra la capitolul serviciu, acesta fiind si cel pe durata caruia a fost si cea mai nemultumita. A putut fi vazut in putine randuri backhand-ul in lung de linie, una din loviturile marca inregistrata Simona Halep. In schimb, numarul trei mondial a incercat sa trimita cat mai aproape de linii cu reverul in cross.

La final, Simona a fost "asaltata" de copii, acestia strigand-o in cor pentru a primi autografe si pentru a face selfie-uri.

Halep a aratat disponibilitate la efort, nefiind niciun moment in care sa acuze vreo problema medicala (sau cel putin nu a lasat sa se vada acest lucru).

Maine, de la ora 13:00, Simona Halep ("racheta" numarul unu a Romaniie) o va intalni pe Karollina Pliskova (13 WTA - a doua jucatoare a Cehiei).

Programul complet:

Sambata, de la ora 13:00

Simona Halep - Karolina Pliskova

Petra Kvitova - Monica Niculescu

Duminica, de la ora 13:00

Simona Halep - Petra Kvitova

Karolina Pliskova - Monica Niculescu

Dublu: Raluca Olaru / Andreea Mitu - Denisa Alertova / Barbora Strykova

Componenta celor doua echipe:

Romania: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA), Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Cehia: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA), Denisa Allertova (59 WTA).

De stiut:

De noua ori a castigat Cehia Fed Cup. Interesant este faptul ca patru din trofee au fost cucerite in ultimii cinci ani.

Vezi aici o FOTOGALERIE de la antrenamentul Simonei Halep: