Cu doar cateva zile in urma, Simona Halep a anuntat ca nu va participa la meciul Romaniei cu Cehia (din sferturile FedCup, se va disputa pe 6 si 7 februarie, la Cluj-Napoca), urmand sa se opereze in urmatoarea perioada (pentru o deviatie de sept). Numarul doi mondial a revenit insa asupra deciziei, urmand sa fie pe lista Romaniei impotriva Cehiei, campioana en-titre a competitiei.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Informatia a fost prezentanta in exclusivitate de Dolcesport.

Informatia revenirii Simonei este confirmata oficial si de site-ul oficial al Federatiei Romane de Tenis:

"Echipa noastra este formata din Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (31 WTA), Monica Niculescu (40 WTA) si Andreea Mitu (96 WTA) pentru meciul cu Cehia. Alexandra Dulgheru (61 WTA), din pacate, este accidentata si nu poate juca pentru Romania. Ne bucura foarte mult faptul ca Simona Halep a decis sa joace pentru echipa noastra. A facut un tratament, si-a amanat operatia, si este pregatita sa joace in acest meci", a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecsor.

Cehia se va prezenta la Cluj-Napoca cu urmatoarea echipa:

Petra Kvitova (locul 7 WTA), dubla castigatoare la Wimbledon, Karolina Pliskova (locul 12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) si Denisa Allertova (66 WTA).

Lipseste Lucie Safarova (locul 9 WTA), din cauza unui virus (nu a participat nici la Australian Open).

Cehia a castigat de noua ori competitia pe echipe a tenisului feminin, in 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014 si 2015.

Romania va intalni Cehia in sferturile de finala ale FedCup, disputa urmand sa aiba loc pe 6 si 7 februarie 2016, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Se va juca dupa sistemul cel mai bun din cinci partide.

Program sferturi:

Romania - Cehia

Germania - Elvetia

Franta - Italia

Rusia - Olanda.

* Echipele trecute primele sunt gazda.

Daca va trece de Cehia, Romania se va duela in semifinale cu invingatoarea partidei dintre Germania si Elvetia.