Un site important a suspendat pariurile pe un meci modest de dublu-mixt, disputat duminica, la Australian Open, din cauza sumelor mari mizate, anunta New York Times, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Site-ul Pinnacle Sports, unul dintre cele mai mari si mai influente din industria de betting sportiv, a luat masura ca urmare a unei activitati suspecte detectate inainte de partida de dublu mixt dintre Lara Arruabarrena - David Marrero si Andrea Hlavackova - Lukasz Kubot.

Cateva persoane au plasat sume neobisnuit de mari pentru competitia de dublu-mixt, iar aproape toti banii au fost mizati pe victoria echipei Hlavackova - Kubot. Cei doi au castigat in doua seturi, 6-0, 6-3, iar primul set a durat doar 20 de minute.

New York Times a publicat si trei scurte filmulete din meci in care David Marrero comite foarte multe greseli neprovocate de adversari.

La declaratiile de dupa partida, Arruabarrena si Marrero au negat implicarea intr-un eventual meci trucat.Marrero si-a justificat evolutia slaba printr-o accidentare la genunchi. O purtatoare de cuvant a Federatiei Internationale de Tenis a declarat ca institutia nu a fost notificata in privinta vreunei activitati suspecte.

Marco Blume, seful departamentului de pariuri sportive de la Pinnacle, a explicat ca pariurile suspecte au determinat compania sa suspende partida din oferta cu 13 ore inainte de disputarea sa.

Politia din statul australian Victoria a fost anuntata. "Am vazut cativa oameni pariind sume mari. La dublu-mixt, sumele pariate sunt mai degraba mici. Orice comportament agresiv in pariere este usor de detectat", a declarat Blume, citat de New York Times.

Dupa ce au detectat volumul neobisnuit de pariuri pe victoria cuplului format din cehoaica Hlavackova si polonezul Kubot, oficialii Pinnacle au decis sa scada drastic cotele pentru victorie, apoi au limitat suma maxima de pariat de la 500 de dolari la 100 de dolari. Pariurile au continuat sa curga, astfel ca meciul a fost blocat din oferta.

De obicei, meciurile din primul tur al turneului de dublu mixt genereaza un flux mic de pariuri. Acum, insa, pe un alt site, Betfair, 25.000 de dolari au fost mizati pe partida suspectata. In comparatie, alte trei meciuri din primul tur jucate duminica in turneul de dublu mixt au generat impreuna 2.000 de dolari.

Vezi aici imagini din respectiva partida: