​Eliminata in turul intai al turneului de la Australian Open, Simona Halep a revenit, joi, in tara. Numarul doi mondial a vorbit despre meciul cu Cehia, din FedCup. "Nici mie si nici fetelor nu ne e teama de Cehia. Nici ele nu sunt in forma", a precizat Simona. Meciul cu Cehia se va disputa pe 6 si 7 februarie, la Cluj.

Simona Halep, la Australian Open Foto: ausopen.com

"Putem sa spune ca e surprinzator ca nu mai avem romance in turneu, dar se intampla. Nu trebuie la fiecare turneu sa fim ultimele in competitie. Nu mi se pare o tragedie. Se intampla, mai sunt turnee si trebuie sa ramanem pozitive. Nu e usor in Fed Cup, dar poate o sa ne revenim complet si o sa facem o treaba foarte buna acolo. Sunt foarte motivata, imi doresc mult sa merg si sa joc bine. Chiar cred ca o sa ma ajute meciurile de la Fed Cup si sper sa ne calificam. Cred ca avem o sansa pentru ca nici cehoaicele nu sunt într-o forma foarte buna. Abia astept sa mergem la Cluj, nu am fost niciodata si am auzit ca si sala este superba.

E un eveniment foarte mare pentru noi, in sferturi deja, luptam pentru locuri cat mai sus in clasamentul Fed Cup. Avem ca adversare o echipa foarte puternica, ele au experienta in Fed Cup, au castigat de atatea ori, dar mie nu mi-e teama si nici fetele nu simt acest lucru si o sa ne motivam una pe alta ca sa dam tot ce putem. Este o presiune, deoarece este un eveniment mare pentru tara noastra, dar m-am obisnuit sa simt presiunea si incerc sa joc si cu ea.In unele momente am jucat foarte bine cand am simtit presiune si asta e un lucru bun. Incerc sa ma maturizez cat de mult pot in acest sport si sa fiu cat mai buna" - Simona Halep, la sosirea in Romania.

"Nu a fost asa cum mi-am dorit, dar am avut si foarte multe probleme in ultima perioada. Nu vreau sa gasesc scuze, dar din cauza racelii, problemei cu stomacul, cu tendonul, toate la un loc nu m-au lasat sa fac ce voiam pe teren. Dar nu vreau sa gasesc scuze. Am avut o infectie la stomac inainte sa plec. Am crezut ca o sa fie bine, dar nu am putut sa ma pregatesc. Chiar eram pe antibiotice cand am plecat. Antrenorul a vazut cat de greu mi-a fost. Mi-a zis sa-mi revin si sa pot sa ma pregatesc ca sa pot reveni la forma pe care am avut-o" - Simona Halep.

Romania nu mai are reprezentante pe tabloul feminin de simplu de la Melbourne, in timp ce adversarele mai au trei sportive calificate in turul trei: Barbora Strycova, locul 48 WTA, Denisa Allertova, locul 66 WTA, si Karolina Pliskova, locul 12 WTA.