Simona Halep a oferit un amplu interviu pentru site-ul oficial de la Australian Open, numarul doi mondial vorbind despre infrangerea surprinzatoare din meciul cu Shuai Zhang (4-6, 3-6). "Sunt cu adevarat dezamagita, dar pana la urma e doar un meci. A fost mai buna", a precizat Halep.

Simona Halep la Australian OpenFoto: ausopen.com

Despre cum s-a pierdut meciul

"Cred ca nu a fost ziua mea buna, dar trebuie s-o felicit, deoarece cred ca a jucat foarte bine. A jucat fara teama si a lovit fiecare minge, a avut un ritm bun. Eu cred ca am lovit prea scurt in primul set, apoi ea m-a dominat, deoarece simtea mingea foarte bine. Am incercat sa schimb, sa raman in meci" - Simona Halep, dupa meciul cu Zhang.

Despre unde ar fi putut sa revina in meci

"La 3-1 in setul secund am avut sansa sa trimit meciul in decisiv, dar nu s-a intamplat asta. A fost mai buna astazi. E greu, sunt cu adevarat dezamagita. Dar este doar o zi, doar un meci. Maine este o zi noua. Trebuie sa privesc inainte si sa raman motivata. Mai am multe meciuri, e abia inceputul" - Simona Halep.

Despre accidentarea de la tendonul lui Ahile

"Nu am resimtit nicio durere astazi. Am avut multe probleme in ultima perioada, am fost cu moralul la pamant, deoarece am fost bolnava cand am fost in Romania. Apoi am venit aici si am avut probleme la tendon. E dificil sa fiu 100% pozitiva. Am facut tot ce am putut astazi, atat s-a putut. Sunt dezamagita, e evident" - Simona Halep.

"In trecut, am avut unele blocaje aici (n.r. la Melbourne) din cauza emotiilor. Nu a fost insa cazul azi. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, am inceput nu tocmai fericit. Am jucat prea scurt, prea moale, i-am oferit ocazia sa faca orice pe teren. Nu vreau sa fac o drama din acest meci. Stii, oricine poate sa piarda, la fel cum oricine poate sa castige" - Simona Halep.

Are nevoie de cateva zile de pauza

"Sunt bine, nu cred ca am nevoie de o pauza. Insa am nevoie de cateva zile libere pentru a-mi reveni din punct de vedere mental. Apoi, o voi lua de la capat cu munca. A fost doar un turneu si mai am multe in fata" - Simona Halep.

Despre unde va evolua in urmatoarea perioada

"La FedCup normal (n.r. impotriva Cehiei, la Cluj, pe 7 si 8 februarie 2016), iar apoi la Dubai si probabil la Doha" - Simona Halep.

Simona Halep a devenit favorita cel mai bine clasata care pierde in turul intai al Australian Open, de la esecul similar, suferit la editia din 1979, de Virginia Ruzici (actualul manager al Simonei), cap de serie numarul 1 atunci.

Australian Open: Simona Halep, eliminata in primul tur - Fara drept de apel in fata lui Shuai Zhang (133 WTA)

VIDEO Simona Halep vs Shuai Zhang: Cifrele unei infrangeri categorice - Lacunele din jocul Simonei