Simona Halep a ajuns, marti, in sferturile turneului WTA de la Sydney, ultima competitie inainte de startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Dupa victoria cu Caroline Garcia (34 WTA), Simona a precizat: "Abia astept sa intalnesc adversare dificile, asa pot vedea la ce nivel sunt". Miercuri va fi prima ocazie pentru Halep, jucatoarea noastra urmand sa o intalneasca pe Karolina Pliskova, locul 11 WTA si cap de serie numarul 5 la competitia australiana.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

In turul doi, Halep a trecut in trei seturi de Carolina Garcia, scor 6-4, 2-6, 6-1.

Despre meciul cu Caroline Garcia

"A fost un meci greu. Ma asteptam la asta, deoarece o stiam destul de bine. Este puternica si loveste mingea cu tarie. Are un serviciu bun. Totusi, eu cred ca am jucat bine azi. Cred ca am fost puternica mai ales in setul al treilea. Am jucat cel mai bun tenis al meu in setul al treilea. In setul al doilea, am facut un pas in spatele liniei de fund. Poate de aceea m-a dominat. Dar cand m-am apropiat de linia de fund si am lovit mingea devreme, am deschis terenul si am scurtat punctele" - Simona Halep.

Despre problemele de la tendonul lui Ahile

"Durerea la tendonul lui Ahile a venit si a plecat, dar nu stiu cand a inceput sa ma doara, nici cand a trecut. A trebuit sa stau concentrata, sa am rabdare si sa încerc sa raman in meci si sa nu ma gandesc prea mult la durere. Ieri, inainte de antrenament, s-a intamplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fara. Nu stiu exact ce este. RMN-ul a aratat ca am doar o inflamatie si pot juca, asa ca voi incerca sa fac tot ce pot pentru a fi concentrata in continuare" - Simona Halep.

Despre meciul cu Karolina Pliskova

"Abia astept sa intalnesc adversare dificile, deoarece astfel de meciuri te fac mai puternica si poti vedea la ce nivel esti. Simt ca am revenit mai puternica din vacanta, ma simt mai bine, servesc mai bine, asa ca totul merge in directia potrivita" - Simona Halep.

Simona Halep o va intalni pe Karolina Pliskova (numarul 11 in clasamentul WTA) in sferturile de finala ale turneului de la Sydney. Meciul se va disputa miercuri dimineata, nu inainte de ora 07:00 (ora Romaniei). Confruntarea va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe HotNews.ro.