Simona Halep (numarul doi WTA si principala favorita) a anuntat ca se retrage din turneul de la Brisbane, din cauza unei accidentari la piciorul stang. Pentru organizatorii competitiei acesta nu este singurul abandon de marca: Maria Sharapova (detinatoarea titlului) a precizat ca nu va lua startul. Motivul: o accidentare la antebrat, informeaza wtatennis.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut probleme la tendonul lui Ahile in august si septembrie si apoi nu am mai simtit nimic, dar deja de cateva saptamani iar am dureri. Am crezut ca sunt pregatita sa joc aici, dar nu cred ca pot duce un meci pana la capat. Cred ca este important sa fiu pregatita si de aceea am nevoie de putina pauza", a precizat Simona Halep.

"Sper sa pot juca la Sydney. Maine (n.r. miercuri) plec acolo. Nu este o accidentare periculoasa, dar este o inflamatie. Trebuie sa ma odihnesc", a completat Simona.

Simona ar fi trebuit sa dispute miercuri primul meci oficial din 2016, impotriva Victoriei Azarenka, in optimile de la Brisbane.

In aceste conditii, pentru Simona Halep singurul turneu de pregatire inainte de Australian Open ramane cel de la Sydney (n.r. se va desfasura saptamana viitoare).

Ultima castigatoare a turneului de la Brisbane este Maria Sharapova (n.r. in 2015), in timp ce la dublu s-au impus Martina Hingis si Sabine Lisicki. Competitia este dotata cu premii totale in valoare de $885.500.

Simona Halep si Maria Sharapova vor fi inlocuite de Margarita Gasparian si Ysaline Bonaventure.

Reactia organizatorilor

"Suntem tristi ca Simona Halep s-a retras, iar eu personal sunt dezamagit pentru ca stiam ca fanii australieni veneau la acest turneu sa o vada" - Cam Pearson, directorul turneului de la Brisbane, pe contul personal de Twitter.

Despre participarea la Australian Open

"Sper sa pot juca. In mod normal ar trebui sa fiu sanatoasa, dar tot trebuie sa vedem. Nu vreau sa fortez pentru ca e o accidentare complicata. Dar, da, sper sa fiu in regula si sa pot juca", a completat Simona Halep.

Cum ar putea arata programul Simonei in aceasta luna

Dupa abandonul de la Brisbane, pentru Halep ar putea urma, in functie de recuperare, participarea la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie), iar finalul de luna ar putea sa o gaseasca la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului (18-31 ianuarie 2016).