Dincolo de duelurile de pe teren, Roger Federer si Novak Djokovic au o lupta personala si in ceea ce priveste castigurile din tenis, cei doi mari sportivi fiind la un pas de a acumula 100 de milioane de dolari.

Roger Federer si Novak DjokovicFoto: usopen.org

Nimeni in istoria tenisului nu a ajuns la castiguri de 100 de milioane de dolari, iar Roger si Nole sunt aproape de aceasta borna.

Elvetianul a acumulat pana acum $97.303.556, insa Nole vine puternic din urma, dupa un 2015 in care a dominat intr-un mod categoric circuitul ATP. Sarbul a ajuns la $94.050.053, insa are toate sansele sa ajunga la 100 de milioane de dolari in chiar prima parte a anului, daca va continua sa castige aproape fiecare turneu la care participa.

Un rol important in startul de 2016 il va avea in acest sens Australian Open - castigatorul primului turneu de Grand Slam al anului va incasa un cec in valoare de 3.85 milioane de dolari.

In 2015, Djokovic a castigat suma record de 21.5 milioane de dolari, Nole cucerind, printre altele Australian Open, Wimbledon si US Open.

"Acum pot sa spun fara sa gresesc ca 2015 a fost cel mai bun an din cariera mea din multe puncte de vedere. M-a inspirat mult acest sezon si imi doresc sa raman la acelasi nivel si in 2016" - Novak Djokovic.

Revenind la Federer, acesta s-a situat pe locul noua in 2015 la sportivii cu cei mai multi bani castigati din reclame. Elvetianul si-a rotunjit conturile cu 58 de milioane de dolari. Desi a castigat mult din premii, Djokovic a primit "doar" 31 de milioane de dolari in acest an de la diversii sai parteneri (reclame).

Castigator a 14 titluri de Grand Slam, Rafael Nadal este totusi departe de cei doi, cu 75 de milioane de dolari incasati din tenis.