​Dupa un an in care a castigat Indian Wells (cel mai important turneu din cariera - de pana acum) si a jucat semifinale la US Open, Simona Halep este criticata de jurnalistii americani de la Bleacher Report. Acestia sustin ca Simona a facut un pas inapoi in acest an, desi asteptarile erau altele de la numarul doi mondial. "Poate sa fie agresiva cu adevarat atunci cand conteaza? In caz contrar, risca sa devina un fel de Caroline Wozniacki a circuitului - adica fara titlu de Grand Slam castigat".

HotNews.roFoto: Hotnews

"In loc sa faca un pas inainte in 2015, Simona Halep a facut unul inapoi in acest sezon"

"A avut in plan sa castige in 2015 primul sau Grand Slam, dar nu a reusit mare lucru in acest sens. Dupa ce a castigat Indian Wells (al treilea turneu din acest sezon pe care l-a cucerit) in luna martie, Simona nu s-a mai impus in nicio competitie. A avut evolutii dezamagitoare la Roland Garros (eliminata in turul doi) si la Wimbledon (invinsa in turul intai), mult prea putin pentru o jucatoare de la care sunt asteptari mari (locul doi mondial)".

Si-a revenit in vara, pe hardul american

"A avut o revenire in vara, finale la Toronto si Cincinnati si semifinale la US Open. Senzatia a fost insa aceea ca jocul sau a stagnat, iar impotriva sportivelor puternice care joaca in forta de pe baseline (n.r. linia de fund a terenului) nu a putut sa aiba un raspuns pe masura".

Va sti sa fie agresiva atunci cand conteaza?

"Nu are o problema de constanta a loviturilor, este o buna atleta si o incredibila aparatoare, insa pana cand nu va deveni o jucatoare si mai agresiva, risca sa ramana un fel de Caroline Wozniacki a circuitului - adica fara titlu de Grand Slam castigat", se precizeaza pe portalul Bleacher Report.

Lucrurile ar putea sa stea insa altfel pentru Simona in 2016, dupa ce numarul doi mondial l-a angajat cu norma intreaga pe Darren Cahill (antrenor cu care a mai colaborat in 2015). Australianul este un personaj respectat in circuit, dupa colaborarile cu Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Fernando Verdasco, Ana Ivanovic si Daniela Hantuchova. Halep a spus ca va lucra intens la punctele slabe din jocul sau, nominalizand aici serviciul, scurtele si jocul la fileu.

Primul turneu la care Simona va participa in 2016 va fi cel de la Brisbane, care se va disputa in perioada 3-9 ianuarie. Urmeaza apoi participarea la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie), iar finalul de luna o va gasi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului (18-31 ianuarie 2016).