Roger Federer a anuntat, pe contul personal de Facebook, ca a incheiat dupa doi ani colaborarea cu Stefan Edberg, in locul fostului campion suedez urmand sa fie cooptat in echipa elvetianului Ivan Ljubicic.

HotNews.roFoto: Hotnews

In echipa lui Fedex vor ramane antrenorul Sverin Luthi, fizioterapeutul Daniel Troxler si preparatorul fizic Pierre Paganini.

"Dupa doi ani plini de succese, vreau sa ii multumesc lui Stefan Edberg, idolul meu din copilarie, pentru faptul ca a fost de acord sa se alature echipei mele. A fost un vis devenit realitate. Desi trebuia sa fie numai pentru 2014, Stefan a fost de acord sa extindem parteneriatul si anul acesta, ceea ce am apreciat cu adevarat.

M-a invatat multe lucruri si influenta lui asupra jocului meu va ramane. El va fi intotdeauna parte din echipa mea. Severin Luthi, cu care lucrez din 2008, va continua sa fie antrenorul meu principal, ajutat de Ivan Ljubicic. Atat Daniel Troxler, fizioterapeutul meu, cat si Pierre Paganini, de mult timp antrenorul meu de fitness, vor ramane in cadrul echipei" - Roger Federer, pe contul personal de Facebook.

"Dupa un extraordinar an 2014, am decis sa mai lucram un an in plus, cu mentiunea ca era ultimul. Cred ca Roger are inca multe de facut in tenis si ca poate castiga turnee mari" - Stefan Edberg, citat de lequipe.fr.

Colaborarea dintre Federer si Edberg a inceput in ianuarie 2014, iar de atunci elvetianul a castigat 11 turnee. Din acestea, sase au fost castigate in 2015.

Alaturi de Edberg, Roger a jucat finala de la US Open (2015) si ultimele doua finale de la Wimbledon (2014, 2015), toate pierdute in fata lui Novak Djokovic.

In varsta de 34 de ani, Federer are cele mai multe turnee de Grand Slam castigate din istoria tenisului - 17. Elvetianul va mai juca in continuare, el anuntand ca va participa la urmatoarele doua editii ale turneului de la Stuttgart (se va disputa pe iarba).