Antrenorul Darren Cahill a declarat, joi seara, ca scopul sau este ca Simona Halep sa-si imbunatateasca jocul, apreciind ca jucatoarea romana este admirata de fani din intreaga lume pentru felul ei de a lupta pe teren.

Simona Halep si Darren CahillFoto: OpenTenis.ro/ Neal Trousdale

"Este a doua oara cand sunt aici, am mai fost inainte de French Open in acest an. Bucurestiul este un oras frumos, oamenii sunt minunati. Am facut niste antrenamente la munte si acum ne pregatim aici. Totul decurge bine, o cunosc destul de bine pe Simona. Ne cunoastem din ianuarie, cand am urmarit-o la antrenamente si la meciurile de la Australian Open. Prin programul Adidas, lucram impreuna de noua luni, imi stie tehnicile, si ce fel de asteptari am de la jucatori, ea munceste din greu. Anul viitor va fi unul minunat. Este clar ca Serena este cea mai buna din lume in acest moment, dar mai sunt mai multe sportive in spatele ei, de aceea Simona trebuie sa munceasca mult, sa fie tot mai buna. In tenis singurul lucru pe care il poti controla este cat de mult muncesti, cat de mult incerci cand esti pe teren. Scopul meu este sa-si imbunatateasca jocul, asta este treaba mea si daca nu se intampla asa ceva, atunci este vina mea", a declarat el, potrivit Mediafax.

Darren Cahill a afirmat ca Simona Halep este admirata de fanii din intreaga lume pentru felul in care lupta. "Simona este o persoana minunata, atat in teren cat si in afara lui. Are o inima mare si cred ca de asta oamenii, nu doar din Romania, ci din intreaga lume, o admira, o urmaresc cu placere. Le place stilul ei de a juca, felul in care lupta. A facut lucruri remarcabile in ultimii 3-4 ani si speram ca in 2016 sa continue sa-si imbunatateasca jocul, sa faca inca un pas inainte si sa ajunga in pozitia de a castiga turnee mari", a precizat Cahill.

Cahill crede ca Halep trebuie sa fie foarte bine pregatita pentru a putea castiga un Grand Slam: "Scopul nostru este sa o pregatim cat de bine putem, sa fim siguri ca va presta cel mai bun tenis... Pentru a castiga un Grand Slam trebuie sa fii pregatit, sa fii sanatos, trebuie sa castigi sapte meciuri in fata a sapte adversari puternici si ma ai nevoie si de un pic de noroc. De asta cred ca Serena a obtinut anul trecut rezultate incredibile, deoarece desi nu a prestat cel mai bun tenis. Un turneu major nu poate fi castigat decat cu munca multa. Eu vreau sa ma asigur ca va castiga un turneu major si de aceea muncim la aspectele pe care le stapaneste foarte bine".

Darren Cahill participa la Gala Tenisului Romanesc, unde mai sunt prezenti printre altii Simona Halep, Horia Tecau, omul de afaceri Ion Tiriac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache.