Anul 2015 a adus, pe langa dominatia lui Novak Djokovic, si alte momente interesante in tenisul de camp, sezonul fiind unul plin de mari surprize, de lovituri ireale si de momente in care chiar si cei puternici au cedat. Andreas Seppi, Dustin Brown si Fabio Fognini vor ramane in mintea iubitorilor de tenis cel putin pentru un meci din acest sezon, Stanislas Wawrinka i-a refuzat lui Novak Djokovic castigarea Roland Garros-ului, singurul turneu major care ii lipseste din palmares sarbului, in timp ce Roberta Vinci i-a stopat, cel putin pentru moment, Serenei Williams drumul catre recordul de victorii in turneele de Grand Slam.

Unele din cele mai importante momente din 2015:

1 - Australian Open - Roger Federer, unul din marii favoriti la castigarea competitiei este eliminat in turul al treilea de Andreas Seppi. Elvetianul a castigat de patru ori turneul de la Antipozi (2004, 2006, 2007, 2010), iar aceasta a fost una din cele mai mari surprize ale anului.

Vezi aici mingea de meci a lui Sepp:

2- Roberta Vinci si Sara Errani (locul unu in clasamentul de dublu) pierd categoric, scor 6-1, 6-2, meciul jucat cu Caroline Garcia/ Kristina Mladenovic, din Fed Cup. Italia pierde surprinzator meciul cu Franta, scor 3-2. De la acel meci, cele doua nu au mai jucat niciodata impreuna, desi au format una din cele mai bune perechi din istoria tenisului.

3 - Andy Murray a castigat la Munchen primul sau titlu pe zgura. Imediat dupa, scotianul a reusit sa il invinga categoric pe Rafael Nadal, castigand astfel Masters-ul de la Madrid.

4 - Stan Wawrinka a bifat la Roland Garros unul din cele mai bune meciuri din cariera, elvetianul reusind sa il invinga pe Novak Djokovic in finala turneului de Grand Slam de la Paris. Stan i-a refuzat astfel lui Nole castigarea singurului GS care ii lipseste din palmares.

5 - A doua favorita la castigarea trofeului, Simona Halep este eliminata in al doilea tur de la Roland Garros: 5-7, 1-6 cu Mirjana Lucic Baroni (70 WTA la acel moment)

6 - Rafael Nadal este eliminat in turul doi de la Wimbledon. Aflat intr-o perioada mai putin fasta a carierei, ibericul a parasit turneul de Grand Slam prematur, fiind invins de Dustin Brown (germanul aflat la momentul respectiv pe locul 102 in clasamentul ATP de simplu). Nadal a castigat de doua ori turneul londonez.

7 - Simona Halep (favorita doi) paraseste turneul de Grand Slam de la Wimbledon inca din primul tur, fiind invinsa de Jana Cepelova (locul 106 WTA in acel moment).

8 - Bob si Mike Bryan, una din cele mai bune perechi din istoria tenisului, sunt eliminati inca din turul intai de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Steve Johnson si Sam Querrey (nu au fost pe lista capilor de serie) au fost cei care i-au invins pe cei doi frati.

9 - Fabio Fognini a reusit unul din cele mai bune meciuri din cariera in turul trei de la US Open, faza a turneului de Grand Slam unde a revenit de la 0-2 la seturi pentru a-l invinge pe Rafael Nadal.

10 - Dupa un an in care a castigat Australian Open, Roland Garros si Wimbledon, Serena Williams este invinsa in semifinalele de la US Open de Roberta Vinci. Liderul mondial a ratat astfel sansa de a castiga toate turneele de Grand Slam dintr-un an. De asemenea, sportiva din SUA nu a reusit sa egaleze recordul detinut de Steffi Graf - 22 de titluri de Grand Slam.

11 - Daca in 2014 intra in TOP 10, Grigor Dimitrov nu a impresionat in acest an, bulgarul fiind eliminat prematur (pentru standarele sale) din turneele importante ale sezonului. Grigor va incheia anul 2015 pe 28 in ierarhia ATP.

12 - Agnieszka Radwanska a castigat Turneul Campioanelor, desi era cotata cu sanse foarte mici la cucerirea trofeului. Cu un meci inainte de incheierea fazei grupelor, Aga avea doua infrangeri si era mai aproape de a intra in vacanta decat de fazele superioare. A invins-o pe Simona Halep, iar apoi pe Garbine Muguruza si Petra Kvitova, pentru unul din cele mai importante rezultate din cariera.

13 - Novak Djokovic a castigat Turneul Campionilor, dupa ce l-a invins inca o data pe Roger Federer. Sarbul a aratat si la competitia de la Londra ca in momentul de fata nu are rival in circuitul ATP.