Roger Federer, locul 3 ATP, nu ia in calcul, cel putin momentan, o retragere din sportul de performanta, elvetianul confirmand participarea la urmatoarele doua editii ale turneului de 250 de puncte de la Stuttgart, dupa cum informeaza site-ul oficial al competitiei.

Roger Federer, la US OpenFoto: usopen.org

Astfel, Fedex a anuntat ca va lua parte la editiile din 2016 si 2017 de la Stuttgart.

Din 2015, turneul german se desfasoara pe iarba (inainte a fost pe zgura), facand parte din competitiile care preced turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

"Mercedes Cup" se va disputa in perioada 4-12 iunie 2016. Invingatorul va primi, pe langa bani, si o masina din parte sponsorului principal.

"Am urmarit la televizor prima editie (n.r. - pe iarba), a fost o ambianta foarte frumoasa. Am dorit intotdeauna sa joc la turneul de la Stuttgart, dar se desfasura mereu intr-un moment nepotrivit, dupa Wimbledon. Acum ca au schimbat locul in calendar, posbilitatea de a participa la Mercedes Cup este entuziasmanta. Abia astept. Imi place sa joc pe iarba - intotdeauna mi-a placut, imi va placea mereu" - Roger Federer, citat de Mediafax.

In varsta de 34 de ani, Roger Federer a jucat finala Turneului Campionilor, pierduta in fata lui Novak Djokovic. De asemenea, in acest an Fedex a jucat doua finale de Grand Slam (Wimbledon si US Open), in ambele fiind depasit tot de Djokovic.

Sase turnee a castigat elvetianul in 2015: Brisbane, Dubai, Istanbul, Halle, Cincinnati si Basel.

Federer are in palmares 17 titluri de Grand Slam si s-a aflat timp de 302 saptamani pe prima pozitie a ierarhiei ATP.