Horia Tecau a revenit in Romania dupa ce a castigat (alaturi de Jean-Julien Rojer) Turneul Campionilor de la Londra. Sportivul roman a vorbit despre anul viitor si despre obiectivul de la Olimpiada. "Avem dreptul sa speram la o medalie la JO de la Rio", a punctat Tecau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre Turneul Campionilor

"E o implinire mare, a fost un vis al nostru dupa ce am castigat Wimbledonul sa incheiem anul pe locul 1. Wimbledonul ne-a oferit aceasta oportunitate. Speram sa realizam acest lucru mai devreme, sa nu fim presati de puncte la Londra, dar acestea sunt lucruri la care am incercat sa ne gandim ca la o sursa de motivatie. Practic tot jocul nostru s-a legat si ne bucuram intr-un fel ca am ajuns pe locul 1 invingandu-i (pe fratii Bob si Mike Bryan), pentru ca am jucat de multe ori si era un pic nejustificat sa ajungem numarul 1 fara sa fi castigat impotriva lor. Am fost cu atat mai bucurosi ca am facut-o la Turneul Campionilor intr-o semifinala. Intr-un fel ne-am demonstrat ca putem face acest lucru" - Horia Tecau, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda, conform Mediafax.

Despre cum e sa joci impotriva lui Florin Mergea

"E emotionant sa joc impotriva lui Florin o finala. Imi doresc sa jucam cat mai multe finale de acum inainte. Ne cunoastem foarte bine si nu pot sa tratez acest meci ca pe unul oarecare. Suntem prieteni, ne cunoastem foarte bine, am jucat de multe ori in acest an, meciuri foarte grele. Florin a progresat mult in ultimii ani si a ajuns un jucator foarte bun in proba de dublu. Florin s-a obisnuit sa-i invinga pe fratii Bryan, de fapt ei nu au reusit sa gaseasca antidotul impotriva lui Florin. Au fost multe rasturnari de situatii la Londra" - Horia Tecau.

Putem spera la o medalie la JO de la Rio

"Avem dreptul sa speram la o medalie. Inca e devreme, mai sunt multe luni pana atunci, si multe alte turnee la care trebuie sa ne concentram, dar bineinteles ca Olimpiada este un mare obiectiv pentru noi. Trebuie sa fim in forma si sa castigam o medalie acolo. Cred ca avem doua sanse si la dublu si la dublu-mixt, Simona la simplu, deci, fata de alti ani acum putem spera credibil la o medalie si speram sa fim in forma atunci si sanatosi. Sper ca numarul fanilor de tenis sa creasca si datorita acestor rezultate. Stiu ca au crescut datorita Simonei si succesului ei din ultimii ani. Nu ma gandesc mai departe la cine e pe locul unu sau doi. Imi place progresul pe care l-am avut, vin mai multi copii la tenis, antrenorii au o baza mai mare de selectie si pot iesi alti campioni in viitor" - Horia Tecau.

Despre castigarea unui al doilea turneu de Grand Slam

"Mi-as dori sa castig un al doilea trofeu de Grand Slam, o medalie la Olimpiada. Pentru mine, Wimbledonul a fost cel mai important Grand Slam. Daca as fi castigat Roland Garros-ul m-as fi motivat sa castig Wimbledonul. Mi-a trebuit mai mutl timp pentru a ma gândi la celelalte Grad Slam-uri. Acum m-am obisnuit putin si urmatorul Grand Slam este cel mai important pentru mine. Imi place Londra, e un oras din care am amintiri placute, mai ales acum, dupa ce am castigat anul acesta 11 meciuri. Acum urmeaza alte obective pe care vrem sa le realizam anul viitor. Dar momentan vrem sa ne bucuram de vacanta, o perioada de vacanta, o perioada de pregatire în care vreau sa discutam despre ceea ce vreau sa realizam. Primul nostru obiectiv este sa lucram in continuare la jocul nostru, poate cu ajutorul unui antrenor. Poate ca acum pare ca nu avem nevoie, dar competitia este puternica si consideram ca sunt multe aspecte in jocul nostru care pot fi imbunatatite. La fel cum am facut de la inceputul parteneriatului nostru ne-am axat pe un progres care ne-a facut astazi sa ajungem aici. Au fost etape, au fost pasi marunti facuti si al fel vrem sa facem in continuare. Si bineinteles vrem sa castigam al doilea titlu de Grand Slam, dupa ce l-am castigat pe primul in acest an. Dar pentru asta trebuie sa ne intoarcem la lucrul de baza, la antrenamente si la o imbunatatire a echipei" - Horia Tecau.

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer incheie anul 2015 pe primul loci in clasamentul echipelor de dublu, cu 7.810 puncte, in timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India) termina pe pozitia a saptea, cu 4.435 de puncte.