Câteva idei sunt importante din concluziile care se desprind după declarațiile celor doi finaliști români de la Turneul Campionilor. Unu la mână, profesionalismul extrem al lui Horia Tecău, care nu uită valorile datorită cărora a ajuns atât de sus și are de gând să continue în aceeași manieră. Cu titlul de la Londra la nici două ore în spate, Horia vorbea deja despre lucruri precum "să începem 2016 de la zero", "al doilea Slam", sau "Ne gândim doar la pasul următor, nu ne lăsăm furați de val".

HotNews.roFoto: Hotnews

Genul acesta de abordare, brandingul personal al lui Horia și întreaga lui viziune asupra performanței merită să fie promovate cât se poate de agresiv, pentru că e un model de care e nevoie cu disperare în sportul și în societatea românească. La rândul său, Horia pare preocupat despre cum să-i inspire pe alții, așa că vorbește despre cum și alți jucători din România încep să descopere dublul și să renunțe la mentalitatea potrivit căreia dacă nu poți face o carieră din simplu, atunci trebuie să renunți cu totul la tenis.

Doi la mână, vedem deja preocuparea masivă a lui Florin Mergea către viitor. Aici e important de notat că apare, în sfârșit, perspectiva de stabilitate în echipă. Florin vorbește despre avantajul de a începe încă din ianuarie alături de Bopanna și-și propune deja obiective foarte mari. Așa cum am mai tot notat prin alte articole că e firesc să se întâmple. Împăcat cu finala de la Londra, Florin vede deja perspectiva și știe că poate construi pe ce a reușit deja în 2015.

Trei la mână, Horia le vorbește cu drag străinilor despre interesul masiv pe care îl cunoaște tenisul din România, reluând același discurs avut și de Simona Halep în atâtea ocazii. Și, patru la mână, dacă tot am ajuns la ea, Horia a menționat despre planurile făcute alături de Simona în ce privește Turneul Olimpic.

Toate declarațiile, în articolul de pe Treizecizero.ro