Horia Tecau s-a calificat in finala Turneului Campionilor, dupa ce, alaturi de Jean-Julien Rojer, i-a invins in premiera pe fratii Bob si Mike Bryan. In urma acestei performante, Tecau va incheia anul pe prima pozitie in clasamentul perechilor. Ultima data cand un roman termina un sezon in postura de lider mondial se intampla acum 42 de ani - Ilie Nastase, in ierarhia de simplu (la finalul lui 1973).

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un moment foarte important in primul set, cand am avut break in fata si l-am pierdut. Am reusit sa facem imediat din nou break. Ne-am mobilizat foarte bine. Sunt foarte fericit. Pentru mine, pentru familia mea, pentru orasul meu, pentru Romania. Nu vedeam in urma cu mai multi ani acest lucru posibil, dar am lucrat mult" - Horia Tecau, pentru Digisport.

Despre finala contra lui Florin Mergea

"Ii cunoastem foarte bine, am jucat mereu impotriva lor meciuri dificile. Ei au jucat foarte bine in acest turneu. Va conta cine va gestiona mai bine momentele dificile. Astept sa fie un meci frumos", a conchis Horia Tecau.

A fost prima victorie pentru Tecau in fata fratilor Bryan, acestia conduceau cu 4-0 in meciurile directe pana la disputa de sambata seara, din "O2".

De-a lungul timpului, Tecau si Mergea s-au duelat de sapte ori, de fiecare data castig de cauza avand Horia.

Cine a incheiat ultimii zece ani pe prima pozitie in ierarhia ATP de dublu (rezervata perechilor):

2005 Bob si Mike Bryan

2006 Bob si Mike Bryan

2007 Bob si Mike Bryan

2008 Daniel Nestor si Nenad Zimonjic

2009 Bob si Mike Bryan

2010 Bob si Mike Bryan

2011 Bob si Mike Bryan

2012 Bob si Mike Bryan

2013 Bob si Mike Bryan

2014 Bob si Mike Bryan

2015 Horia Tecau si Jean Julien Rojer

Finala Turneului Campionilor de la Londra se va disputa de la ora 17:30, urmand sa fie in direct pe Digisport 2 si Livescore pe HotNews.ro.