Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul unu mondial, s-a calificat in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, joi seara, dupa ce a dispus de cehul Tomas Berdych, cu 6-3, 7-5 in ultimul meci din Grupa Stan Smith, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Djokovic s-a impus intr-o ora si 29 de minute si il conduce cu un categoric 21-2 la general pe Berdych.

Grupa a fost castigata de Roger Federer, care a obtinut victorii in toate meciurile, pe locul doi terminand Djokovic, cu doua victorii si un esec, al treilea a fost japonezul Kei Nishikori, cu o victorie, iar Berdych a fost ultimul, fara vreo victorie.

Djokovic, detinatorul titlului la Londra, va juca in semifinala de sambata cu spaniolul Rafael Nadal, care este deja castigator al Grupei Ilie Nastase, inaintea ultimei etape de vineri.

La dublu, in Grupa Ashe/Smith: gemenii americani Bob si Mike Bryan, principalii favoriti, au trecut la mare lupta de cuplul britanico-australian Jamie Murray/John Peers, cu 6-7 (5), 7-6 (5), 16-14.

In primul meci de joi, perechea romano-indiana Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numarul opt, a fost invinsa de italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini cu 6-4, 1-6, 10-5.

Mergea si Bopanna au castigat, surprinzator, grupa Ashe/Smith, cu doua victorii si un esec (5-2 la seturi), fiind urmata de fratii Bryan, doua victorii si un esec (4-3), Murray/Peers, o victorie si doua infrangeri (3-5 la seturi, 33-39), si Bolelli/Fognini, o victorie si doua infrangeri (3-5 la seturi, 25-22).

Vineri vor avea loc ultimele meciuri din Grupa Fleming/McEnroe:

Ivan Dodig (Croatia)/Marcelo Melo (Brazilia) - Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), de la ora 14.00 (ora Romaniei)

Horia Tecau (Romania)/Jean-Julien Rojer (Olanda) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franta), de la ora 19.45. Tecau si Rojer sunt deja castigatori ai grupei.