Perechea Horia Tecau/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda) a trecut pe primul loc in clasamentul provizoriu al echipelor de dublu, dupa victoria de luni, de la Turneul Campionilor, depasind cuplul format din gemenii americani Bob si Mike Bryan, numarul 1 la final de sezon in zece din ultimii 12 ani, informeaza Mediafax.

Dupa 6-2, 6-4 cu Marcin Matkowski si Nenad Zimonjici, Tecau si Rojer au acumulat 6.510 puncte in clasamentul ATP al echipelor de dublu. Clasati pe primul loc la finalul ultimilor sase ani, fratii Bryan au fost invinsi in prima etapa a Turneului Campionilor, cu 6-4, 6-3, de Florin Mergea si Rohan Bopanna si au in acest moment 6.465 de puncte.

"In modul in care ne pregatim pentru meciurile noastre si pentru turnee, noi incercam mereu sa dam tot ce este mai bun, sa ne gandim la urmatorul meci si sa incercam sa castigam titluri. Nu ne gandim atat de mult la puncte si la clasamente. Stiam ca suntem aproape de fratii Bryan, dar la finalul zilei voiam sa castigam primul meci aici. Vrem sa continuam cu o victorie. Ce vine dupa, vine. O sa fim extrem de fericiti si de mandri daca o sa terminam anul pe locul 1. Daca nu, am dat totul la fiecare meci. Acesta este modul in care evoluam", a spus Tecau, conform atpworldtour.com.

Echipa romano-olandeza va evolua, miercuri, in etapa a doua a Grupei B. Adversarii lor vor fi invingatorii din meciul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croatia/Braizlia), cap de serie numarul 3 - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franta), cap de serie numarul 6, care se joaca luni seara.