Andy Murray a castigat partida de debut de la Turneul Campionilor, scotianul impunandu-se dupa un meci de mare lupta cu David Ferrer. Favorit numarul doi, Andy a avut nevoie de doua seturi, scor 6-4, 6-4, pentru a trece de David.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a fost, asa cum ne-am fi asteptat, unul de lupta, cu schimburi lungi de pe linia de fund. Diferenta dintre cei doi jucatori s-a facut in special la serviciu, capitol unde Murray a fost mai bun. De asemenea, in momentele importante, Andy a judecat corect, facand diferenta cu ajutorul unor scurte sau cu loburi de mare efect.

David a facut nu mai putin de opt duble greseli, in timp ce adversarul sau nu a facut nici macar una. Jucand in mare parte cu al doilea serviciu, Ferrer a fost neajutorat in fata retururilor puternice ale lui Murray.

La capitolul greseli nefortate, cei doi au fost la egalitate (cate 24), insa Andy a avut mai multe lovituri castigatoare (23-14).

In urma acestei victorii, Andy conduce cu 12-6 in meciurile directe cu David (2-1 pentru scotian la Turneul Campionilor).

Din Grupa "Ilie Nastase" mai fac parte Rafael Nadal si Stanislas Wawrinka. Primii doi jucatori din grupa se vor califica in semifinalele competitiei din "02".

Statistica partidei Andy Murray - David Ferrer:

Durata: 1h 30 min

Asi: 4-0

Duble greseli: 0-8

Puncte castigate cu primul serviciu: 80%-74%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 65%-41%

Lovituri castigatoare: 23-14

Greseli nefortate: 24-24

Puncte castigate la fileu: 11/20 - 9/17

Puncte de break castigate: 3/8 - 1/2.