Simona Halep a confirmat ca va lua startul la turneul Premier de la Sydney (incepe pe 11 ianuarie), competitie care va avea loc cu doar o saptamana inainte de debutul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2016.

Simona Halep, pe Arthur AsheFoto: usopen.org

"Sydney e un mare turneu, e foarte dificil, toata lumea joaca bine. E cu un Grand Slam, poti intalni jucatoare de top in prima runda, dar sper sa fiu pregatita sa incep turneul intr-o pozitie buna si sa joc cel mai bun tenis al meu. Sunt fericita sa revin la Sydney, am jucat aici de cateva ori. Anul trecut nu m-am simtit bine si n-am putut juca, dar acum vreau sa fiu 100% pregatita si sa castig meciuri" - Simona Halep, pentru presa australiana, conform Digisport.

Turneul de la Sydney va debuta pe 11 ianuarie 2016, in timp ce Australian Open va incepe o saptamana mai tarziu.

In acest an, Halep nu a luat startul la Sydney, din cauza unui virus stomacal. Printre jucatoarele care au confirmat ca se vor afla la competitia din categoria Premier se numara Petra Kvitova (campioana en-titre), Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki si Dominika Cibulkova.

In startul lui 2016 se mai disputa doua competitii: Brisbane (de categorie Premier) si Shenzen (WTA International - turneu pe care Simona l-a castigat in acest an). Halep nu a precizat insa daca va participa la vreunul din aceste turnee.