Turneul Campioanelor s-a incheiat in weekend-ul trecut, insa discutiile pe marginea competitiei au ramas. Conform presei din Singapore (n.r. The New Paper), mai multe partide sunt suspectate de implicare in mafia pariurilor.

Simona Halep vs Maria SharapovaFoto: Jimmie48Photography

The New Paper precizeaza ca un cetatean britanic a fost arestat pentru pariuri ilegale legate de sesiunea de seara a zilei de miercuri de la Turneul Campioanelor. La acel moment, au avut loc partidele Garbine Muguruza - Angelique Kerber (6-4, 6-4) si Hingis/Mirza - Hlavackova/Hradecka (6-3, 6-4), meciuri pe durata carora britanicul ar fi depus sume importante de bani .

Povestea nu se opreste insa aici. Un parior rus a fost interogat de oficiali de la WTA si de anchetatori si in legatura cu un meci al Simonei Halep. Este vorba despre partida jucatoarei noastre cu Maria Sharapova (rusoaica s-a impus in doua seturi, scor 6-4, 6-4). In aceeasi seara s-a mai disputat: Muguruza/Navarro - Garcia/Srebotnik (7-5, 6-2).

Cei implicati in acest scandal sunt acuzati ca au folosit in favoarea lor momentele in care decizia castigarii unui punct a fost intarziata de o reluare oficiala (challenge) sau chiar de arbitru - lucru care este interzis.

De asemenea, celor in cauza li se mai reproseaza ca au profitat si de diferenta de cateva secunde intre momentul desfasurarii punctelor si cel in care acestea sunt transmise in direct de televiziuni, sustine Digisport.