Nici acum: cum s-a explicat cea mai recenta infrangere a Simonei in fata Sharapovei
„Death by a thousand cuts” a pierdut la „Death by one blow”. Acum că ne-am mai liniştit puţin, hai să ne uităm la meciul acesta cu un ochi limpede şi realist. Sau, cel puţin, să încercăm.
Nivelul tenisului a fost foarte ridicat - bucăţi mari din meci s-a jucat pe viaţă şi pe moarte şi lupta a fost foarte strânsă. Simona a fost prezentă şi a crezut, cu excepţia ultimului game din primul set, unde a şovăit cu acele două duble şi apoi căderea de încredere (de aşteptat) la începutul celui de-al doilea. Asta e o problemă şi o vom discuta puţin mai încolo.
Dar să ne uităm pur şi simplu la nivelul jocului atunci când amândouă au jucat concomitent la maxim, adică până la 4-5 în primul. Aici trebuie să spun din start că maximul Mariei a fost peste maximul Simonei. Nu cu mult, dar a fost. Motivul este tipul de joc al Sharapovei, care atacă total din secunda unu, adică de la retur. Simona a pornit din start cu un handicap în multe schimburi datorită faptului că serviciul ei nu a fost o armă la fel de periculoasă cum a fost returul Mariei.
Dar cum s-au desfăşurat schimburile în care amândouă intrau pe picior de egalitate? Ei bine, şi aici tipul de joc şi tatica Mariei au avut întâietate. Nu degeaba Sharapova are un tip de tenis numit first strike. Tactica ei este să lovească decisiv prima, adică să atace liniile prima. Este un tip de joc foarte riscant, să recunoaştem şi când nu-i intră loviturile duce la meciuri dezastruoase pentru ea. Dar când prinde o zi bună şi îi intră tot, este copleşitor. Iar când prinde o zi foarte bună, când poate să şi apare foarte bine, ca în acest meci, nu prea ai ce să mai faci. Foarte multe schimburi au mers aşa: Simona era impinsă încă de la retur cu un pas în spate, câteva mingi stânga dreapta în care Simona era obligată să fie din ce în ce mai defensivă, Maria prindea mingea scurtă, game over. Să nu credeţi că Simona nu a încercat şi ea s-o scoată pe Sharapova din dispozitiv. Dar stânga-dreapta Maria s-a mişcat excelent acum, şi cred că pe viitor ar trebui ca Simona să exploreze mai degrabă ideea de a mişca faţă-spate decât lateral. Scurte, loburi, mingi cu adâncime şi înălţime diferite. Dar toate astea sunt utopii şi visuri frumoase când tu abia ajungi la minge pentru că eşti bubuită încă de la serviciu-retur.
Citește articolul complet pe Treizecizero.ro

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
https://www.youtube.com/watch?v=osVIRIw-c74
Ii doresc sa prinda o zi buna cu Radwanska si sa se califice mai departe. Hai Simonaaaa !!!!
Simona este dintr-o categorie cam cu Kerber.