Flavia Pennetta a bifat prima victorie de la Turneul Campioanelor, jucatoarea din Italia trecand de Agnieszka Radwanska in doua seturi, scor 7-6(5), 6-4.

Flavia PennettaFoto: usopen.org

Meciul a durat o ora si 42 de minute.

Unele comentarii dupa victoria Simonei cu Flavia au spus ceva de genul: italianca s-a relaxat dupa castigarea US Open, nu a mai jucat, i-a fost gandul mai mult la vacanta. In meciul cu Radwanska (o adversara redutabila prin stilul ei speculant de a juca), Pennetta a aratat ca este capabila de un tenis foarte bun si ca forma "slaba" din meciul cu Halep a fost doar "vina" numarului doi mondial.

Pennetta a fost puternica din punct de vedere mental, a deschis perfect unghiurile cu forehand-ul si a taxat-o pe Aga de fiecare data cu backhand-ul (in special pe lovitura de passing).

In spatele unui serviciu bun (a castigat 74% din punctele jucate cu primul), Flavia si-a putut impune jocul agresiv, poloneza (o sportiva cu o defensiva incredibila) fiind incapabila sa dea in multe momente un raspuns pe masura.

Invinsa in prima partida de Simona Halep, Pennetta pastreaza sanse reale de calificare dupa acest succes, in timp ce Aga este aproape eliminata de la competitia gazduita de Singapore.