Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA, considera Turneul Campioanelor drept o intrecere deschisa in absenta liderului WTA, americanca Serena Williams, astfel ca oricare participanta poate castiga titlul la Singapore, transmite Mediafax.

"Nu sunt dezamagita ca ea (n.r. - Serena Williams) nu este aici, dar imi pare rau pentru ea daca este accidentata. Nu este usor sa lupti impotriva Serenei tot timpul. Am facut-o de cateva ori anul acesta, anul trecut, asa ca este in regula. Ma simt bine si vreau sa iau fiecare meci ca o mare provocare, pentru ca toata lumea joaca bine. Cred ca fiecare are aici o sansa sa castige titlul. Serena nu evolueaza la acest turneu, astfel ca este deschis, in opinia mea. Muguruza joaca bine, Radwanska a inceput din nou sa joace bine, asa ca o sa vedem. Va fi un turneu greu, cu meciuri grele, dar asta este frumos in tenis, sa ai mari provocari", a declarat Halep, finalista la editia trecuta a acestei competitii.

La Turneul Campioanelor, care va incepe duminica, participa cele mai bune opt jucatoare in anul in curs. Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat forfait pentru editia din 2015.

Sapte jucatoare au obtinut pana in prezent calificarea la Singapore, Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, Garbine Muguruza (Spania), locul 4 WTA, Maria Sarapova (Rusia), locul 3 WTA, Petra Kvitova (Cehia), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 6 WTA, Angelique Kerber (Germania), locul 7 WTA si Flavia Pennetta (Italia), locul 8 WTA.