Circuitul WTA: Jucatoarele vor reducerea sezonului competitional la noua luni - Multe accidentari pe final de an
Pe final de sezon, tot mai multe jucatoare sunt accidentate si arata cu degetul catre WTA. Sportivele se plang de numarul mare de competitii la care trebuie sa participe, de uzura corpului si de diferentele mari de fus orar pe care trebuie sa le suporte.
"Cred ca un sezon de noua luni ar fi un lucru bun", a precizat Agnieszka Radwanska, poloneza fiind sustinuta de Caroline Wozniacki: "Toate jucatoarele ne gandim la asa ceva (n.r. la un sezon care sa se intinda pe noua luni). Nu ne dorim decat sa luam cateva saptamani de pauza pentru a ne reincarca bateriile", a spus daneza.
Spre exemplu, doar in ultima perioada cateva jucatoare importante au acuzat probleme importante de sanatate: Garbine Muguruza (5 WTA - accidentata la glezna, a abandonat in finala de la Wuhan), Maria Sharapova (3 WTA - a jucat foarte putin de la Wimbledon, acuzand dureri la umar), Eugenie Bouchard (38 WTA, a suferit o comotie cerebrala la US Open si nu si-a revenit de atunci) si Simona Halep (2 WTA - probleme la tendonul lui Ahile).
De asemenea, nu trebuie uitat faptul ca si liderul mondial a ales sa nu mai joace in acest an pentru a avea grija de corpul ei. Serena Williams a acuzat, pe langa o lipsa a motivatiei dupa eliminarea din semifinalele de la US Open, si unele probleme medicale cu care a fost nevoita sa se lupte pe durata lui 2015, dupa cum chiar ea a declarat de curand.
Ca o idee, din primele 20 de jucatoare ale lumii (conform clasamentului WTA) cele mai multe turnee le-a disputat Karolina Plisokova (25), iar cele mai putine Serena Williams (14). Acest lucru nu inseamna insa neaparat ca sportiva din SUA a jucat mai putin decat Karolina. Explicatia: in mare parte, la fiecare competitie la care participa, Serena ajunge in fazele superioare (ceea ce inseamna multe meciuri si efort sustinut), in timp ce eliminarile premature ii pot permine Karolinei sa ia parte la mai multe competitii.
In ideea in care vocile jucatoarelor vor fi tot mai puternice si mai multe, este posibil ca WTA-ul sa incerce sa modifice putin calendarul competitional, in asa fel incat sportivele sa aiba cateva saptamani de pauza in plus.
Va fi interesant de vazut cum se vor recupera numele importante din circuit pana la Turneul Campioanelor. In acest moment, conform ierarhiei publicate pe site-ul WTA, pentru competitia de la Singapore ar fi calificate urmatoarele: Serena Williams, Simona Halep, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Lucie Safarova, Flavia Pennetta si Agnieszka Radwanska.
Serena Williams a anuntat deja ca nu va participa, in timp ce Simona Halep, Maria Sharapova, Garbine Muruguza si Lucie Safarova au probleme de sanatate. In concluzie, cinci din primele opt jucatoare sunt incerte, lucru care da mari batai de cap celor de la WTA.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
De ce trebuie ca sportivele sa ia atitudine impotriva cerintelor WTA?
WTA nu este o asociatie? Federatiile nationale nu sunt cele care formeaza asociatia? Federatiile nationale ce fac, ele nu vad realitatea pe care jurnalistii sportivi o critica de multa vreme? De ce nu reactioneaza ele, de ce nu cer federatiile nationale catre WTA sa reduca sezonul?
Problema in sine nu e lungimea sezonului, ci faptul ca jucatoarele sunt obligate sa joace turneele la care s-au inscris. Si ajung sa joace cu accidentari mai mult sau mai putin grave si cu riscul de a le agrava. Nu stiu daca e vreo jucatoare din top 10 care sa fie injury-free.
De exemplu Simona, dupa o luna de joc intens la cel mai inalt nivel in sezonul de hard american, era obosita fizic si psihic, dar si accidentata. In mod normal nu ar fi avut ce sa caute la turneele din Asia imediat dupa, dar n-a avut de ales.