Irina-Camelia Begu, cap de serie numarul unu si locul 29 in ierarhia WTA, a castigat, duminica, turneul de la Seul (Coreea de Sud), competitie dotata cu premii totale in valoare de 500.000 de dolari. Este al doilea titlu al carierei pentru jucatoare din Romania.

Irina Camelia Begu, invingatoare la SeulFoto: wtatennis.com

In finala turneului, Begu a invins-o pe Aliaksandra Sasnovich, din Belarus, sportiva venita din calificari si locul 136 in clasamentul WTA. A fost 6-3, 6-1 pentru Irina, dupa o partida care a durat o ora si 17 minute.

Pentru performanta de la Seul, Begu va primi 280 de puncte in ierarhia WTA si un cec in valoare de 111.389 de dolari.

De-a lungul carierei, Irina-Camelia Begu a mai castigat turneul de la Taskent, in 2012. De asemenea, jucatoarea din Romania a mai disputat trei finale: Moscova (octombrie 2014), Marbella si Budapesta (ambele in anul 2011).

Dupa ce a castigat turneul de la Seul, Irina-Camelia Begu va urca, incepand de luni, pe locul 26 in clasamentul WTA - cea mai buna performanta a carierei.

"Cheia victoriei a fost faptul ca am ramas calma. Am lovit foarte lung mingea si aproape de linie si mi-am facut adversara sa alerge mult. Cred ca am fost mai buna in momentele importante. Nu am dominat fiecare game, dar am fost mai buna la punctele decisive. Sunt fericita ca am castigat primul titlu dupa trei ani. A fost o perioada lunga si am crescut mult. Am invatat mult din meciuri si acum am mai multa experienta. Am un joc mult mai consistent" - Irina Camelia Begu, citata de site-ul oficial al WTA.

Vezi aici imagini din finala jucata de Irina Camelia Begu la Seul: